Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Édesanyám daganatos beteg....

Édesanyám daganatos beteg. Erős sugárterápiát kapott februárban. Újabb CT-t szeretne csináltatni . Próbálom lebeszélni róla, mert mi van ha súlyosbodott? Sűrűn fáj a gyomra félek áttétes. Mi lenne a helyes megoldás? Tudni az igazat? Vagy inkább nem?

Figyelt kérdés
2010. aug. 31. 00:26
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
49%
Mondjátok el neki. Lehet, hogy van még valami, amit magában tart. Sőt! Ez lehet, hogy csak az én szemléletem... De ha kiderülne, hogy nincs sok hátra, akkor sokkal másképp élném le azt a maradékot. Ő is így tenne, szerintem.
2010. aug. 31. 01:37
 12/17 anonim ***** válasza:
85%

A bizonytalanság a legrosszabb. Megértem anyukádat. Édesapámat 2,5 év alatt győzte le a rák, addigra már csak mi ketten voltunk egymásnak, anyukám még korábban meghalt. Minden vizsgálat eredményét együtt beszéltük meg, pontosan tudtuk mindketten, hogy mikor, hol alakult ki újabb áttét a testében, és mikor, hol csökkent vagy tűnt el egy kisebb daganat. Így jobb volt, mert mindketten fel tudtunk készülni a megváltoztathatatlanra. Az utolsó pillanatig, amíg elég erős volt, rengeteget jöttünk-mentünk, még együtt nyaraltunk, színházba, állatkertbe, hajókázni mentünk, közben pedig rengeteget beszélgettünk, szórakoztunk. Nagyon jó, hogy így ment el és nem váratlanul, temérdek kérdést, bizonytalanságot, gondolatot hagyva hátra megválaszoltatlanul, esetleg benned kimondatlanul.

Ha édesanyád tudni szeretné, hogy hol tart az úton, ne akadályozd! Pokoli nehéz ez amúgy is a számára, inkább támogasd, segítsd mindenben, ami őt megnyugtatja, felkészíti a búcsúra. Hidd el, neked is könnyebb lesz, amikor évek múlva úgy emlékezhetsz vissza, hogy végig mellette álltál, nem pedig vele szemben. És még egy nagyon fontos dolog: ne félj kimondani, hogy mennyire szereted, öleld meg sokszor, óriási lelkierőt ad neki (is). Ilyenkor hajlamosak vagyunk magunkat sajnálni, pedig a távozónak sokkal nehezebb...

Sok-sok erőt kívánok nektek!

2010. aug. 31. 06:44
 13/17 A kérdező kommentje:
azt hiszem az előbb írtam 75 éves. én akkor sem tudatom vele mit mondott nekem az orvos , mert nem lehet valaki fölött kijelenteni hogy élsz még 3 hónapot. Reménykedünk de én tudom , hogy súlyos a betegsége.Azt akarom a hátralévő hónapokat éveket /nagyon remélem/ nyugodtan reménykedve élje le. Nem akarom újabb gyötrelemnek kitenni ..elég volt az erős sugárterápia. A vizsgálatok Végbélen keresztül szenvedett a fájdalomtól. Mi mindent eékövetünk hogy gyógyuljon ..vitaminokat szed Avemárt szed. Azt mondják nem jó a vitamin a daganatot táplálja ..de ha semmi vitamint nem kap mi tartja őt életben?Ha nem csináljuk a 4-ik CT-t akkor még reménykedik hogy hátha meggyógyult. De ha megcsináljuk akkor lehet vége mindennek feladja a küzdést. Higgyétek el mellette vagyunk . Hagyom hogy a kis házimunkáját otthon végezze ami nem esik nehezére. A mentalitása nagyon jó . ez szerencse!!! még x 75 éves. és abszolut nem operálható!
2010. aug. 31. 09:27
 14/17 anonim ***** válasza:
Hatalmas dózisban kellene neki vitaminokat enni, erős antioxidánsokat . Olvass utána, akár még egy erős testépítő vitamint is szedhetne kb 5-6 ezer / hó, de ez hogy nem szedhet vitamint nagyon nagy baromság. Tipikus orvos aki nem ért hozzá. Napi 20gram c vitamin, ez lenne az alap + a többi vitamin hasonló dózisban. Glutamin is mehetne + egyéb cuccok amik erősítik az immunrendszert és megkötik a szabad gyököket.
2010. aug. 31. 12:52
 15/17 A kérdező kommentje:
Szeretet hiányban nem szenved!!! Mindanyian naggggyon mellette vagyunk! az unokák ..és mindenki.Tudja hogy daganata van és hogy hol és mekkora .. tisztában van vele. CSAK! Most elég jól "elvan" ..persze gyomor fájdalmai vannak.Amit ő szeretne egy újabb CT vizsgálat, hogy megtudja most hol tart. Viszont én meg attól félek , hogyha meg is csinálnák az ujabb CT:-t ki tudja mi lenne az eredmény.Most erős , mert reménykedik hogy meggyógyul. Ebben mi erősítjük is a hitét. De! ha kiderülne hogy rosszabb akkor ismerem őt, feladná.A jelek arra mutatnak hogy rosszabbodott , mert soványabb lett , nincs nagyon étvágya, nőgyógyászati problémái is vannak.
2010. aug. 31. 13:41
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Mi van vele?
2014. aug. 9. 17:52
 17/17 anonim ***** válasza:
70%
Hogyan döntött ?
2014. aug. 9. 17:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!