Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Szedte már valaki a Roaccutant?

Szedte már valaki a Roaccutant?

Figyelt kérdés

nekem ezt ajánlották a bőrgyógyászaton a pattanások ellen. de azt mondták h csak fogamzásgátlóval lehet szedni.

viszont egyik bnőm kb 1- másfiél éve szedte ugyanezt és neki annyi volt h mielőtt elkezdte szedni és az abbahagyása előtt el kellett mennie vérvételre?

ha valaki szedte vagy szedi akk neki h kellett csinálnia? és segít?

2010. aug. 30. 12:11
 1/10 anonim ***** válasza:

én szedtem idén tavasszal hagytam abba. segített igen, akinek más már nem válik be érdemes. ha élsz szexuális életet, fogamzásgátlót kell szedni mellé+havonta negatív terhességi teszt. egyébként nem kell, én sem szedtem mellé!

nekem havonta kellett vérvételre mennem, szerintem 2 vérvétel elég felelőtlen az orvos részéről. elég sok mellékhatása lehet, nem árt ellenőrizni folyamatosan!

2010. aug. 30. 12:20
 2/10 anonim válasza:

én 1 évig szedtem, kb 3 havonta kellett vérvételre járnom. Nekem nem kellett fog.gátlót szednem, de persze elmondták h torzszülött lesz a baba ha megfogan véletlen.

Egyébként nekem nagyon csúnya volt a bőröm, 15 évesen kezdtem el szedni, kb 2 hónap mulva kezd hatni, és kb 2 évig makulátlan volt az arcom. Az más kérdés, h itt vagyok 20 évesen és pattanásos vagyok, persze nem olyan durván mint előtte, de azért igen.

Egyébként ez az a fajta gyógyszer amit nem kérésre írnak fel a dokik. Pl nekem 5 féle lájtosabb gyógyit, kenőcsöt kellett előtte szednem, és csak akkor volt hajlandó felírni ha ezek nem hatottak. Nem is csodálom, 1 oldal lehetséges mellékhatást olvasva....

2010. aug. 30. 12:21
 3/10 anonim ***** válasza:

Én is szedtem,1 évig.

Én nem voltam vérvételen és fogamzásgátlót sem kellett szednem.Igaz akkor nem volt kapcsolatom...

Viszont nagyon szépen helyrehozta a bőrömet!:-)

2010. aug. 30. 12:21
 4/10 anonim ***** válasza:
Én 1 évig szedtem, és nagyon szépen rendbe tette a bőröm, amin előtte semmiféle kezelés nem javított. Fogamzásgátló szedése erősen ajánlott, mert nagyon erős magzatkárosító hatású (alá is iratnak egy nyomtatványt, hogy nem eshetsz teherbe a szedése alatt). Nekem is előtte, utána kellett vérvételre menni.
2010. aug. 30. 12:30
 5/10 anonim ***** válasza:
Szedtem. Nagyon agresszív gyógyszer, szedése alatt ellenőrizni kell a májat, és a mellékhatásai is kellemetlenek kissé. Hatásos, de csak nagyon súlyos aknéra adják, és csak akkor , ha semmi más nem segít. Szerintem vannak ma már olyan szerek, amikkel tartós javulást lehet elérni minden egyéb kockázat nélkül. Aknesolt próbáltad már?
2010. aug. 30. 13:01
 6/10 A kérdező kommentje:

nem még nem próbáltam de rengeteg mást igen. a bőrgyógyászaton már írtak fel tonikor krémet, gyógyszert(természetesen nem a Roaccutant), vmi gél-hez hasonlót jártam hetekig fénykezelésre. ez az utolsó volt nyár elején akkor azt mondták ha szeptemberben is még pattanásos vagyok akkor a Roaccutant tudják ajánlani. már korábban is ezt ajánlották de a fogamzásgátlós rész miatt nem akartuk. de miután kiderült h bnőm "csak" vérvételre ment azóta foglalkoztat ez a kérdés.

a válaszokat köszönöm. nagyon hasznosak voltak:)

2010. aug. 30. 14:25
 7/10 anonim ***** válasza:
Amúgy ez a fogamzásgátló szedése nem kötelező, csak erősen ajánlott, mert pl. kevesebb a hibalehetőség, mint az óvszernél, így ég biztosabb, hogy nem esel teherbe a gyógyszer szedése alatt. A gyógyszer lényegében koncentrált, nagy dózisú A-vitamin, és igazából ami miatt kellemetlen, hogy elvonja a szervezettől a vizet, így sokkal többet kell inni mellette (napi 4-5 literrel ajánlott, persze ember legyen a talpán, aki ennyit tud inni), ha nem akarsz nagyon száraz hajat, vagy a szárazságtól elszakadó, vérző szájat.
2010. aug. 30. 14:40
 8/10 A kérdező kommentje:
köszi a válaszod:)
2010. aug. 30. 15:14
 9/10 anonim ***** válasza:

Én Roaccutant szedtem,a leggyengébbet,napi 1 szemet(10 mg-os a leggyengébb,azt hiszem,elhalványultak az emlékek).

Amit azonnal kihozott:a szám elszakadt,és nagyon nehéz volt rendbe hozni,labello semmit nem segített,de ezt mondta is az orvos,hogy nem fog...helyette kaptam egy zsírosabb krémet ,azzal kellett kennem a számat,de arra meg vigyázni kellett,hogy ez a krém az arcbőrömre ne menjen,mert azt meg borzalmasan kicsípte,és fájt.Szigorúan csak a számra kenhettem,dehát mindig elmaszatolódott,és persze nagyon ronda volt a szám körül emiatt a bőr....egy nyűg volt a Roaccutan szedése,a doki figyelmeztetett,hogy tilos a teherbeesés a szedése alatt,és 1 hónappal még utána,de a fogamzásgátlót amúgy is szedtem már a roaccutan elkezdése előtt is.

Alig vártam,hogy ne kelljen már többet szednem,viszont amire felírták,azt a problémát tökéletesen megszüntette,és gyönyörű bőrt eredményezett,tehát működött,és a mai napig is fennáll a gyönyörű bőr állapot.(Kb. 4 éve szedtem utoljára).

2011. szept. 24. 01:21
 10/10 A kérdező kommentje:
köszönöm a választ:) én májusban hagytam abba és nem bántam meg h szedtem:) nekem is a számmal volt a legtöbb gondom. fúúúú ahogyan kinézett az borzalmas volt. már az orvos által ajánlott 2000 Ft os "szájbigyót" használtam de az sem segített majd egyszer anya hazajött a neutrogena-s ajakbalzsammal és már egy nap után érződött és látszódott a változás habár ezt csak a végén használtam):)
2011. szept. 24. 16:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!