A pattanásos tünetek enyhítéséhez feltétlenül szükséges bőrgyógyászhoz fordulni, vagy vannak házi praktikák is erre?
Utóbbiakat tudtok esetleg?
Tudom, hogy létezik sok féle ilyen megoldás, és azt is tudom, hogy nekem nem mindegyik válhat be. Ezért gondolom azt tanácsoljátok majd, hogy forduljak nem fel, hanem bőrgyógyászhoz.
Van néhány praktika, amiket én is alkalmaztam kamaszkoromban, ezek beváltak:
- elmajszolsz egy kis adag élesztőt naponta, 1 kocka kb.3-4 napra osztható. Feloldhatod tejben is, de mindenképpen pokoli íze van. Ha akarod - és anyagilag is belefér -, helyettesítheted élesztőkapszulával (gyógyboltokban, dm, rossmanban kapható).
- hetente 3x kefíres pakolást teszel az arcodra: kefírrel bekened vastagon, kb. 20-25 percig rajta hagyod, majd bő vízzel lemosod.
- a pattanásokat tetran kenőccsel vékonyan bekened.
Ezeket együtt is alkalmazhatod, én is így tettem.
szia! én 27 éves vagyok, de elég pattis még mindig, főleg a nyakam, vállam, és néha az arcom is. A Rossmannban vettem Fabulon tinitonikot, 600Ft, nekem levitte a pattanásokat.
Este használtam fürdés után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!