Normális petefészek uh, magasabb tumormarker értékek!Lehet petefészekdaganat vagy valami más?
Figyelt kérdés
3 havonta kontroll(petefészekciszták miatt) uh és tumormarker
Az utolsó uh értékek bal oldali:28×25 mm benne 12mm tüsző,jobb oldali 21×20 mm normális
Tumorérték viszont magasabb:he4 112.1(76.2)
Ca125 8.3(30.2)
Magas kockázat 34.6
Az előzői he4 96.4(76.2)
Ca125 10.6(30.2)
Magas kockázat27.3
Mégis mi befolyásolhatja az értékeket?
2021. aug. 15. 15:28
1/8 anonim válasza:
A ciszták, illetve esetleges gyulladás. A tumormarker semmit nem jelent, csak betegség követésre használható, de te nem vagy rákos.
2/8 A kérdező kommentje:
Akkor miért kínoznak engem ezzel a tumormarker vizsgálattal ha betegség követésere jó és miért emelkedik az érték?
2021. aug. 15. 16:17
3/8 anonim válasza:
Ez minimális emelkedés. 30x ennyi lenne a kérdéses, és közel sem a baj. Beszélgess az orvossal! Merj kérdezni.
4/8 A kérdező kommentje:
Az orvos már rég kipakkolt volna,pont azért mert nem jó a tumorérték!Eddig én nem engedtem azért mert normális uh képletek vannak!Válaszokat sajnos hiába várok,pedig hidd el,kérdezek!
2021. aug. 15. 16:37
5/8 anonim válasza:
Akkor menj másik orvoshoz... 3#-as válaszolónak teljesen igaza van.
6/8 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó válaszoló!
2 nőgyógyászon vagyok túl.Most onkológushoz járok kontrollra!
Ő is egyből műtétet javasolt az értékek végett de nem hagytam.
Akkot most mégis kihez fordulhatnék még?
2021. aug. 15. 18:26
7/8 A kérdező kommentje:
Jav.nőgyógyász-onkológus
2021. aug. 15. 18:44
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!