Nyaraláskor menstruálok. Kibírható, élvezhető így is a nyaralás?
Sosem történt velem ilyen, tini korom óta fogamzásgátlót szedtem és ilyenkor mindig eltoltam a menzeszem.
Késik a menstruációm és úgy érzem a tünetek alapján, hogy nyaralásra fog megjönni. Balatonhoz megyünk, évek óta nem nyaraltunk :(
Nagyon körülményes lesz kivitelezni ezt az egészet? 35 fok, állandóan tamponcsere, koszos wck..
Lenne lehetőségem eltolni gyógyszerrel, maradt egy levél tartalékba, de nem tudom mit tegyek.. Nagyon jó lenne élvezni a nyaralást, de nem akarom felborítani a hormonrendszert..

Kicsit macerás ebből a szempontból a balaton, mert sokhelyen nagyon rosszak a higiéniás körülmények.
Tamponnal, sűrű cserével és nedves törlőkendővel szerintem egész jól megoldható a dolog.
Meleg amúgy is van, én nyáron rövidgatyában is nagyon tudok izzadni, így az is majdnem hasonló élmény, mintha vízparton lennék. Ott is kell a sűrű csere. Egyedül arra figyelnék a helyedben, hogy tényleg tiszta kezed legyen, ne sajnáld az időt kézmosásra, esetleg dupla áttörlésre.
Jó nyaralást! :)

Milyen a menstruációd? Ha nincsenek súlyos fájdalmaid, görcseid, kellemetlen tüneteid és nem túl erős a vérzés, akkor a nyaraláson se fog komoly problémát okozni. Legyen nálad törlőkendő, kézfertőtlenítő stb., nem lesz semmi bajod a koszos vécétől sem, ha mindig csak fertőtlenített kézzel nyúlsz magadhoz. Zsebes ruha, övtáska is segít, ha letenni se akarsz semmit a vécében. És persze a család tudjon róla, hogy mi van, minek kell állandóan a wc-re rohangálnod, mivel nekik is alkalmazkodniuk kell (és ez az elvárható minimum a részükről, remélem nem egy tahó a családod).
Viszont ha nem folyamatosan szeded a fogamzásgátlót, akkor ha most elkezdenéd az egy levelet beszedni, nem biztos, hogy segítene eltolni, könnyen lehet, hogy hetekig tartó pecsételés stb. lenne a vége.

Erős a vérzésem, görcsölök 3 napon át, leszakad a derekam, mellem, szóval minden, ami kell. De az legyen a legkevesebb, majd veszek be gyógyszert.
Annyiból szerencsésebb a helyzet, hogy a szállásunk a strand mellett van, de nem szeretnék állandóan oda felrohangálni cserélni (bár lehet az lesz, úgy nem aggódnék annyira)
Esetleg vegyek swimpont? Vagy nem jobb a sima tamponnál? Mindegy hogy drága, az egészségem többet ér, de sosem használtam, nem tudom milyen.

Én idén kétszer mentem el nyaralni és mindkétszer pont megjött...
Vízpartra mentünk a családommal mindkétt alkalommal. Sokat stresszeltem egész évben és alig vártam hogy végre el mehessek nyaralni és egy picit lazíthassak és erőt gyűjtsek a következő évre.
Ez sajnos ilyen, minden nő átt érzi ezt szerintem. De próbálj meg pozitívan hozzáállni és akkor is érezd jól magad!
Jó nyaralást kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!