Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Nyaraláskor menstruálok....

Nyaraláskor menstruálok. Kibírható, élvezhető így is a nyaralás?

Figyelt kérdés

Sosem történt velem ilyen, tini korom óta fogamzásgátlót szedtem és ilyenkor mindig eltoltam a menzeszem.

Késik a menstruációm és úgy érzem a tünetek alapján, hogy nyaralásra fog megjönni. Balatonhoz megyünk, évek óta nem nyaraltunk :(

Nagyon körülményes lesz kivitelezni ezt az egészet? 35 fok, állandóan tamponcsere, koszos wck..

Lenne lehetőségem eltolni gyógyszerrel, maradt egy levél tartalékba, de nem tudom mit tegyek.. Nagyon jó lenne élvezni a nyaralást, de nem akarom felborítani a hormonrendszert..

2021. aug. 8. 10:37
 1/8 A kérdező kommentje:
Lelkileg is nehéz ez, megbarátkozni az egész ciklussal, hogy nem én befolyásolom, hanem nekem kell alkalmazkodnom hozzá..
2021. aug. 8. 10:40
 2/8 anonim ***** válasza:
90%

Kicsit macerás ebből a szempontból a balaton, mert sokhelyen nagyon rosszak a higiéniás körülmények.

Tamponnal, sűrű cserével és nedves törlőkendővel szerintem egész jól megoldható a dolog.

Meleg amúgy is van, én nyáron rövidgatyában is nagyon tudok izzadni, így az is majdnem hasonló élmény, mintha vízparton lennék. Ott is kell a sűrű csere. Egyedül arra figyelnék a helyedben, hogy tényleg tiszta kezed legyen, ne sajnáld az időt kézmosásra, esetleg dupla áttörlésre.

Jó nyaralást! :)

2021. aug. 8. 10:52
 3/8 anonim ***** válasza:

Milyen a menstruációd? Ha nincsenek súlyos fájdalmaid, görcseid, kellemetlen tüneteid és nem túl erős a vérzés, akkor a nyaraláson se fog komoly problémát okozni. Legyen nálad törlőkendő, kézfertőtlenítő stb., nem lesz semmi bajod a koszos vécétől sem, ha mindig csak fertőtlenített kézzel nyúlsz magadhoz. Zsebes ruha, övtáska is segít, ha letenni se akarsz semmit a vécében. És persze a család tudjon róla, hogy mi van, minek kell állandóan a wc-re rohangálnod, mivel nekik is alkalmazkodniuk kell (és ez az elvárható minimum a részükről, remélem nem egy tahó a családod).

Viszont ha nem folyamatosan szeded a fogamzásgátlót, akkor ha most elkezdenéd az egy levelet beszedni, nem biztos, hogy segítene eltolni, könnyen lehet, hogy hetekig tartó pecsételés stb. lenne a vége.

2021. aug. 8. 10:56
 4/8 anonim ***** válasza:
Ja és ha lehet, vágd le rövidre a körmöd! Az alá nagyon be tud menni a kosz, ilyen körülmények között nem szerencsés a hosszú köröm.
2021. aug. 8. 10:57
 5/8 A kérdező kommentje:

Erős a vérzésem, görcsölök 3 napon át, leszakad a derekam, mellem, szóval minden, ami kell. De az legyen a legkevesebb, majd veszek be gyógyszert.

Annyiból szerencsésebb a helyzet, hogy a szállásunk a strand mellett van, de nem szeretnék állandóan oda felrohangálni cserélni (bár lehet az lesz, úgy nem aggódnék annyira)

Esetleg vegyek swimpont? Vagy nem jobb a sima tamponnál? Mindegy hogy drága, az egészségem többet ér, de sosem használtam, nem tudom milyen.

2021. aug. 8. 12:13
 6/8 anonim ***** válasza:
Szerintem nem a tampon típusa a lényeg, hanem ha nem tudod megfelelően tiszta körülmények között cserélni. Ezen múlik inkább, hogy fertőzést kapsz-e. Nekem legalábbis nem folyik be strandolás közben a hüvelyembe a víz normális esetben. Annyit szoktam még csinálni, hogy a kihúzómadzagot is benyomkodom, azt nem nehéz után kihorgászni, de ha kilógva hagyom, akkor bevezeti a vizet. De ettől még, ha megnyugtat, vegyél swimpont. Vagy intim kelyhet. Vagy amitől biztonságban érzed magad. Mert ha ez nem is objektív szempont, a nyaralás élvezhetősége miatt nagyon is számít. Esetleg egyszer használatos nitrilkesztyűt is vehetsz, az akkor jó, ha a kezed nem érzed tisztának (a keszyűt meg tökéletesen lefertőtlenítheted kívülről sima kézfertőtlenítővel).
2021. aug. 8. 12:39
 7/8 anonim ***** válasza:
Amúgy nekem ilyen esetben a görcs gyakran elmaradt :-) Részben a több mozgás, részben a pihenés, kevesebb stressz miatt. De persze legyen nálad gyógyszer azért.
2021. aug. 8. 12:40
 8/8 anonim válasza:

Én idén kétszer mentem el nyaralni és mindkétszer pont megjött...

Vízpartra mentünk a családommal mindkétt alkalommal. Sokat stresszeltem egész évben és alig vártam hogy végre el mehessek nyaralni és egy picit lazíthassak és erőt gyűjtsek a következő évre.

Ez sajnos ilyen, minden nő átt érzi ezt szerintem. De próbálj meg pozitívan hozzáállni és akkor is érezd jól magad!

Jó nyaralást kívánok!

2021. aug. 9. 23:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!