Fogamzásgátlóra esemény utáni tabletta?
Akkor ha jól értem a terhességre kb 0% az esély?
Köszönöm mindenkinek az eddigi válaszokat! Egyrészről megnyugodtam, másrészről nagyon aggódom a szervezetem miatt.
Mivel bepótoltad az egy szem kimaradt tablettát, és tovább szeded rendesen, már ez elég lett volna, hogy ne ess teherbe.
Megakadályozza, hogy peteérésed legyen, a beágyazódást, a méhnyálkahártya megvastagodását.
De az esemény utáni meg egy óriási hormonlöket. Nagyon sokaknál megzavarja hónapokra a hormonműködést. Semmi esély, higy terhes legyél.
Ez a baromság csak itt teerjed a gyakorin, hlgy nem lehet tabletta mellett bevenni esemény utánit. Ha rosszul szedte (márpedig ha az első héten kimarad egy, akkor bizony teherbe eshet), akkor ez volt a legjobb döntés, és az orvos sem hülye.
De elég lenne csak elolvasni a tájékoztatót, mielőtt baromságokat ír az ember.
1. Nincs feltüntetve a kontraindikációk között a fogamzásgátló tabletta szedése.
2. Idézet a tájékoztatóból: "- Amennyiben Ön valamilyen folyamatosan alkalmazható fogamzásgátló módszert (pl. szájon át szedhető fogamzásgátló tablettát) alkalmaz, ezt a megszokott időben tovább folytathatja."
Az esemény utáni nem méreg, csak egy nagy adag progeszteron. Nem fog tőle két feje nőni...
Az esemény utáni nem cukorka kedves 14es!
Elég nagy szart csinál amúgyis nem még ha gyógyszert is szed!
Eseményutáni alkalmazásánal SEMMILYEN hormontartalmú gyógyszert NEM SZEDHET!
Kedves kérdező, ne aggódj, jól tetted, hogy beveted, és biztosra mentél. A sürgősségi fogamzásgátló alkalmazási előiratában benne van, hogy lehet a reguláris fogamzásgátló hibája esetén is alkalmazni, és ebben az esetben tovább kell szedni a szokásos fogamzásgátló készítményt.
A hosszan tartó vérzészavar előfordulhat, de nem gyakori mellékhatás. Fontos, hogyha nem jön meg a vérzésed a szokásos időben, akkor zárd ki a terhességet.
Szerintem ez volt a lehető legjobb megoldás azok után, ami történt. Menj mindig biztosra, ha nem vagytok kész a gyerekvállalásra.
"Eseményutáni alkalmazásánal SEMMILYEN hormontartalmú gyógyszert NEM SZEDHET!"
Esetleg elolvasnád azt, ami írtam? Jó lenne. Attól, hogy kiabálsz, nem lesz igazad. Nem véletlen van benne a betegtájékoztatóban, hogy ha fogamzásgátlót szed, akkor ugyanúgy kell tovább szednie...
Értelmező olvasás az nem megy.
Nem azt mondtam neki, hogy ne szedje tovább...hanem h alapból nem is lehet szedni SEMMIT ha nem szedné
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!