Van itt olyan, akinek valamilyen módon sikerült megszabadulni a visszatérő hüvelygombától?
Jópár hónapja küzdök vele, mindig elmentem dokihoz is, felírt már kúpot is, krémet is, szájon át szedhető gyógyszert nekem is és a páromnak is, de max 2 hónap és megint itt van…
Most elkezdtem almaecetet inni, napi 3x 1 evőkanállal és grapefruitmag cseppeket is elkezdtem inni. Van olyan akinek segített valamelyik? Vagy akármilyen más módszer? Már tényleg mindent hajlandó vagyok kipróbálni csak szabaduljak meg ettől a szörnyűségtől!
Én eddig is csak zuhanyozni szoktam. Fürödni csak nagyon nagyon ritkán, szóval valószínűleg nem ez lesz a probléma nálam :)
Illetve mostanában törölközésnél külön papír törlővel törlöm meg odalent, és azt rögtön el is tudom dobni.
10 évig szenvedtem vele, hol gyakrabban, hol ritkábban tért vissza. Most már lassan másfél éve nem igazán jön elő, legfeljebb minimálisan, és 1 nap alatt elmúlik.
Én a következő tanulságokat vontam le:
1. A fogamzásgátló tabletta tönkreteszi a természetes hüvelyflórát, és könnyű utat ad a gomba elszaporodásának. Ha szedsz, érdemes megfontolni, hogy más módszert keress helyette. Az tablettán és az óvszeren kívül is vannak más lehetőségek, érdemes a természetes módszerek között is szétnézni akár, ha hosszú kapcsolatban vagy.
Mióta nem szedem, 99%-ban megszűnt a problémán.
2. A sperma lúgos kémhatása szintén nincs jó hatással a hüvelyflórára, érdemes kipróbálni, hogy javít-e a helyzeten, ha nem, vagy csak ritkán kerül beléd.
3. Vércukor problémák, inzulinrezisztencia. A magas vércukorszint táptalajt nyújt a gombáknak, és könnyen elszaporodnak. Ha visszatérő probléma, érdemes terheléses vizsgálatot végeztetni, ahol inzulint is néznek. Könnyen lehet, hogy ez áll a háttérben. Nálam sajnos, csak 10 év után jutott eszébe végre egy orvosnak ezt megvizsgálni, és kiderült, hogy enyhe inzulinrezisztenciám van. Ennek a kezelése speciális diétát igényel, nem csak annyiból áll, hogy kevesebb cukrot egyél, mert a szénhidrát anyagcsere, ennél jóval összetettebb dolog.
4. Hüvelyflóra helyreállítók rendszeres alkalmazása. Ezeket a termékeket, akkor is érdemes bizonyos rendszerességgel használni, ha éppen semmi panaszod nincs, megelőzésként. Heti 1-2 alkalommal, vagy kéthetente, ahogy neked beválik. Nagyban hozzájárul ahhoz, hogy ne újuljon ki a fertőzés.
Ha pedig mégis érzed, hogy valami egy picit is nem oké, ezeket azonnal be lehet vetni. Javaslom továbbá, hogy mindig legyen nálad otthon valami kúp kezelésre, hogy már a fertőzés kezdetén kezeld, hogy ne tudjon elhatalmasodni.
Mielőbbi gyógyulást kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!