Ez lehet trombózis?
Szerda reggel arra keltem, hogy borzasztóan görcsöl a vádlim. Persze utána egész nap éreztem. Írtam is ki kérdést erről, de ott a magnéziumot ajánlották. Gondoltam veszek. Viszont azóta is fáj a vádlim. Tegnap és ma reggel is alig bírtam felállni. Napközben egész nap feszül. Külső nyoma nincs, csak fáj. Nagyon meg vagyok ijedve most már. Gyakran van ilyen izomgörcsöm, de nem szoktam napokig érezni. Lehet trombózis? Ma egész nap dolgozok, holnap hétvége. Esélytelen az orvos. :(
26N
Na, hogy legyen egy számodra kedvező válasz is.Figyu-
A mélyvénás trombózis tünetei és okai:
-A trombus kialakulási helye előtti (amerről a véna vére jön) testrész megduzzad. Ez jelentheti a bokák, a lábfej, a vádlik illetve egy egész alsó végtag megdagadását.
-Fájdalom a lábakban. Az alsó végtag érintettsége esetén leggyakrabban a vádliban jelentkezik. Amennyiben úgy tűnik, mintha ok nélkül izomláz lenne a vádlijában, az elképzelhető, hogy a trombózis tünete.
-Pirosság, illetve melegség a bedagadt terület felett.
Néha a mélyvénás trombózis első jele a tüdőembólia valamelyik tünete lehet.
A tüdőembólia tünetei az alábbiak lehetnek:
-Légszomj, fulladás (ez a leggyakoribb tünet).
-Köhögés, súlyos esetben véres köpettel.
-Mellkasi fájdalom, amely általában mély lélegzetvételre vagy köhögésre súlyosbodik.
-Általános panaszok: rossz közérzet, szorongás, szédülés, ájulás.
A te tüneteid:
-borzasztóan görcsölő a vádli
-utána nem múló érzés
-azóta is fájó vádli
-nehézkes a lábra állás
-napközben feszül
-nincs külsőleges nyoma csak fáj
-gyakori izomgörcs
Trombózis okai:
-Hosszú ideig tartó ülés
-Huzamosabb ágynyugalom
-Sérülés vagy műtét
-Öröklött véralvadási zavar
-Terhesség
-Daganat
-Szívelégtelenség
-Pacemaker vagy centrális vénába helyezett katéter
-Korábban elszenvedett mélyvéna trombózis, tüdőembólia
-Mélyvéna trombózis vagy tüdőembólia a családban
-Elhízás, kövérség
-Dohányzás
Következtetés: Személyem szerint, nem vagyok orvos csak átlátom a dolgokat, valószínűleg erősebb vádli görcsöd volt mint valaha és ezért érzed a fájdalmat intenzívebben és azóta is fájdogál és nehéz ráállni de ha ha fenti tünetek közül valamelyiket is akár érzékelnéd akkor sem biztos hogy egyből trombózisra kell gondolni. Ha nem múlik el a fájdalom amit nem tudok hogy enyhe vagy elviselhetetlen, zsibbadás szerű vagy konkrétan szúró fájdalom, ajánlom keress fel orvost mi hamarabb hisz itt a gyakori kérdéseken se tud mindenki átfogóan biztos választ adni és öndiagnózis nyilván nem ajánlott mint az orvosi diagnózis és ezt nem kioktatásként mondom.
Saját tapasztalat: Nekem is volt iskolás koromban intenzív vádli görcsök és pár alkalommal annyira fájt, hogy én is néha a buszokra vagy pár lépést se tudtam tenni mert hirtelen görcsölt be és utána szintén éreztem fájdalmat ami nem engedett ki. De valószínűleg egy makacsabb vádli görcs lesz de ismét mondom én nem vagyok orvos és az ne az én válaszom alapján dönts hogy érdemes e orvoshoz menni most vagy elég neked a válaszom. Orvos tud pontosabb diagnózist adni.
Elnézést, hogy regényt írtam de gondolom ilyesmi válaszra vártál még akkor is ha én se mondom közvetlen, hogy "nem biztos hogy trombózisod van". Remélem elolvasod részletesen és következtetsz ez alapján.
Forrás: Szerző: WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus
#14: Köszönöm, ugyanezt a cikket elolvastam reggel a neten.
Az ereim látszódnak jobban a vádlimon ma reggeltől, illetve fogamzásgátlót szedek. Ha felállok, iszonyúan fáj. Igaz 8 órát egy helyben ülök a munkahelyen.
Inkább te ha ennyire hisztis a természeted és mindent támadásnak veszel.
Hidd el nem jó hosszú darabon, lemorzsolódnak majd az ismerős köreid is ha minden féle nem neked tetsző hozzászólást személyes sértésnek veszel!
26 évesen ultra gáz ha valaki így viselkedik.
Akkor mire vársz a törléssel? Trollkodsz más kérdések alatt is undorító módon, ahol mások normális válaszokat várnak? A sértegetésed továbbra sem érdekel. Ha förtelmes a stílusom minek foglalkozol velem?
Várom, hogy töröld magad, mert nem ígérgetni kell. Úgyis fogom látni, mert akkor nem lehet neked privit írni. Szóval hajrá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!