Viszaterő hüvelygomba vagy felborult hüvelyflóra?
Az első jól mondja, a párodat is kell kezelni.
Szerintem menj vissza a dokihoz, és mondd el neki, mi a helyzet.
Canesten krém helyett érdemes lenne kiváltani Pimafucort krémet (dokitól kérd meg, hogy írja fel), és azzal kenegesse a párod napi 2x minimum. És te is használd a kúp mellett ugyanúgy.
Ezenkívül ha felír neked még gyógyszereket, de azt érzed, hogy kezdene visszatérni, kend Pimafcorttal.
És ha legközelebb antibiotikumot szedsz, szedj mellé probiotikumot mindenképp, hogy megelőzd a gombát.
Amúgy ha erre rámegy a kapcsolatod, az gáz. Erről nem tehetsz, és ezt a srácnak meg kell értenie.
Sajnos a sok antibiotikum kezelés okozhat ilyet, mert teljesen felborítja a bélflórát... én gyerekként évente többször kaptam antibiotikumot, és utána éveken keresztül küzdöttem a visszatérő hüvelygomba ellen.
Azóta kerülöm messziről az antibiókat.
Ha tényleg gyakran visszatér, akkor szoktak egy hosszabb szájon át szedhető fluconazol (Diflucan) terápiát csinálni, több hónapig, heti egyszer kell beszedni, az tényleg hosszú időre megoldja a problémát.
Nem tudom, h Magyarországon használják-e, nekem Angliában írta fel a doki és nagyon jól bevált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!