Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Viszaterő hüvelygomba vagy...

Viszaterő hüvelygomba vagy felborult hüvelyflóra?

Figyelt kérdés
Sos úgy félek!antibiotikum kúra után hüvelygombám lett. Voltam nőgyógyászhoz irt hüvelykupot és antibiotikumot. Elhasználtam ezeket de mielőtt beteg lettem volna az azelőtti napban megint éreztem hogy nincs minden rendben. Miután lejárt a ciklusom még vettem 5 db hüvelykupot azt is elhasznaltam. Nem érzek semmit nincs égő érzés viszketés. Kevés tejszerü hüvelyi folyás om van. De a tegnapi eggyütlét koözben mintha egy icipicit égő érzésem lett volna. Úgy félek hogy megint visszajön hogy el sem tudom mondani. Tapasztalatok ilyent? volt hasonlo veletek? Úgy félek hogy rámegy erre a hülyeségre a kapcsolatom 😭😭😭 segítsetek kérlek ha volt hasonló veletek

2021. júl. 8. 20:36
 1/5 anonim ***** válasza:
A párod lett kezelve? Legtöbbször ez a probléma, hogy ő visszafertőz.
2021. júl. 8. 20:40
 2/5 anonim ***** válasza:

Az első jól mondja, a párodat is kell kezelni.

Szerintem menj vissza a dokihoz, és mondd el neki, mi a helyzet.

Canesten krém helyett érdemes lenne kiváltani Pimafucort krémet (dokitól kérd meg, hogy írja fel), és azzal kenegesse a párod napi 2x minimum. És te is használd a kúp mellett ugyanúgy.

Ezenkívül ha felír neked még gyógyszereket, de azt érzed, hogy kezdene visszatérni, kend Pimafcorttal.

És ha legközelebb antibiotikumot szedsz, szedj mellé probiotikumot mindenképp, hogy megelőzd a gombát.

2021. júl. 8. 20:54
 3/5 anonim ***** válasza:

Amúgy ha erre rámegy a kapcsolatod, az gáz. Erről nem tehetsz, és ezt a srácnak meg kell értenie.

Sajnos a sok antibiotikum kezelés okozhat ilyet, mert teljesen felborítja a bélflórát... én gyerekként évente többször kaptam antibiotikumot, és utána éveken keresztül küzdöttem a visszatérő hüvelygomba ellen.

Azóta kerülöm messziről az antibiókat.

2021. júl. 8. 20:58
 4/5 anonim ***** válasza:

Ha tényleg gyakran visszatér, akkor szoktak egy hosszabb szájon át szedhető fluconazol (Diflucan) terápiát csinálni, több hónapig, heti egyszer kell beszedni, az tényleg hosszú időre megoldja a problémát.

Nem tudom, h Magyarországon használják-e, nekem Angliában írta fel a doki és nagyon jól bevált.

2021. júl. 9. 00:02
 5/5 anonim ***** válasza:
Az égő érzés lehet akár bakteriális fertőzés is. A szagod nem más odalent?
2021. júl. 9. 06:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!