Hogyan magyarázzam el a gyereknek hogy mi a menstruáció,miért menstruálunk?
Ti hogy magyaráztátok el?
Felnött nő vagyok,mégsem tudom hogy kezdjek hozzá
Hány éves?
Ha nem megy, olvass el egy cikket, ahol leírják, csinálj egy jegyzetet és jegyezd meg, ez elég lesz arra, hogy belekezdj, ez a lényeg, hogy elkezd, azután meg menni fog magától, nem baj, ha nem ahhoz tartod magadat, ahogy leírtad, csupán tudod azt, hogy miről akarsz beszélni, ja! Azért túlzásba ne ess, ne könyv legyél, hanem saját tapasztalatok mondj, de! Nagyon fontos! Kérdezd meg az elején, hogy szívesen beszélgetnél vele erről, reméled van köztetek olyan kapcsolat, hogy ez is lehet éppen téma, te mit gondolsz, Kitti( vagy x)?
Ha nem kérdezed meg, az erőszakoskodás, ha nem szeretne, akkor tartsd tiszteletben és fogadd el.
9 évesnek már nyugodtan levezetheted a folyamatot, leegyszerűsítve, szakszavak nélkül.
Én a teherbeeséssel indítanék, és onnan mennék át a menstruációs, hogy mi történik akkor, ha nem lesz terhes a nő.
Szerintem 9 évesen már beszéltek róla a suliban, úgyhogy nem lesz nehéz dolgod.
Az én lányomnak 9 évesen jött meg először, nem volt kétségbe esve, tudta miről van szó, nekem csak ki kellett egészíteni a suliban kapott infókat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!