Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Négy keresztes vizelet. (V....

Négy keresztes vizelet. (V. baktérium) De semmi tünetem nincs. ?? Többi lent.

Figyelt kérdés

Sziasztok.Kismama vagyok. Voltam vérvételen és a vizelet résznél V. baktérium négy keresztes lett. A védőnőm 2x1 kapszula Tőzegáfonyát ajánlott. Semmi tünetem nincs.

Viszont rendszeresen (terhességem előtt gyakrabban) meg terhesen is (1x, de Vitagyn C-vel kikuráltam magam) előfordult nálam a hüvelygomba és a bakteriális fertőzés... Mai napig nem tudjuk az okait mert jönnek vissza állandóan. Most arra gondoltam, hogy lehet azért mert baci van a húgyhólyagombam? Ez lehetséges?

#fertőzés #vizelet #kismama #Négykeresztes
2021. máj. 31. 23:24
 1/1 anonim ***** válasza:

Urológiára kérj időpontot, nem játék a bakteriális fertőzés, pláne terhesen, mert össze lehet szedni vele egy jó kis vesefertőzést vagy kismedencei gyulladást. Valószínűleg azért jön vissza állandóan a fertőzés, mert soha nem lett megfelelően kezelve (a tőzegáfonyával és egyéb "természetes gyógymódokkal" nem érdemes bohóckodni komolyabb fertőzés esetén). A tüneteket lehet, hogy egyelőre csak nem vetted észre (pl. terhesen eleve gyakrabban jár pisilni az ember). Az urológián csinálnak vizelet tenyésztést (de talán a háziorvos is tud adni rá labor beutalót, nem tudom pontosan, hogy melyik orvos jogosult/hajlandó ezt elintézni), megmondják, hogy milyen baktérium van a vizeletedben és írnak rá olyan antobiotikumot, amit terhesen is biztonsággal szedhetsz.

Azért az urológiát ajánlom, mert ott valószínűleg komolyan kivizsgálnak, a háziorvosok sokszor csak "biztos jó lesz, de ha nem, akkor jöjjön vissza és írok mást" címszóval felírnak random antibiotikumokat. Személyes tapasztalat: én így kínlódtam két és fél hónapig felfázással, szedtem be rá szükségtelen/hatástalan antibiotikumokat, amiktől legalább lett egy jó kis krónikus gombás méhnyak gyulladásom (és emiatt egy méhnyak polipom, amit műteni kellett). Nyilván nem gyakori eset, de nem kívánom egy nőtársamnak sem, hogy egy elhanyagolt felfázás miatt ugyanezen kellen keresztülmennie.

2021. jún. 1. 11:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!