Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Tünetszegény felfázás?

Tünetszegény felfázás?

Figyelt kérdés

2 hete felfáztam (nem tudom hogyan), és szedtem rá Urzinolt és tozegafonyat, illetve sokat ittam, aztán nagyjából 5 nap alatt elmúlt, fokozatosan enyhültek a tünetek. Viszont 1 hét után kb, újra visszatértek a tünetek, de gondolom nem volt rendesen kikezelve. Ma konzultáltam telefonon (most a vírus miatt nem lehetett személyesen, így sajnos vizeletteszt sem volt) a háziorvossal, aki antibiotikumot írt fel végül. Azonban a felfázásnak csak néhány tünetét észlelem, mint alhasi fajdalom, illetve állandó, sürgető vizelési inger, kevés vizelet ürül egyszerre. De sem zavaros, sem szagos, sem csípő/égő vizelést sem tapasztaltam, aminek persze örülök, bár kezdettől fogva igyekszem sokat inni!

Attól ez még "felfázás"? Főleg esténként tud iszonyat kellemetlen lenni ez az inger és az állandó alhasi nyomásérzet. És amiután pisiltem, bár nem fájdalmas maga a pisilés, de utana mintha osszehuzodna rovid ideig a húgycső/hólyag(?), tehát néha ott is érzek enyhe nyilaló érzést.

2021. márc. 25. 14:04
 1/8 A kérdező kommentje:
És ez a kis összehúzódó érzés néha előfordul akkor is, ha nem pisilek, hanem csak "vagyok"
2021. márc. 25. 14:07
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Simán lehet felfázás megszokott tünet nélkül is. Úgy hívják, hogy tünetmentes bacteriuria. Ha Monuralt írt fel, az a legjobb erre, mert nem tolja szét a bélflórát/hüvelyflórát. Meg a tőzegáfonya-mannóz és igen, a medveszőlős Urzinol is, de a legjobb ezeket együtt szedni.
2021. márc. 25. 14:31
 3/8 A kérdező kommentje:
Nekem Supraxot írt fel, majd este kell elkezdenem szedni, illetve mellé Linexet meg max tozegafonyat fogok, viszont mivel mást is szedek más betegségre, ezért az urzinolt most nem fogom szedni, koszonoma választ, csak picit megijedtem, hogy valami nemi betegség esetleg, bár 3 éve élek monogám kapcsolatban, tehát furi lenne..
2021. márc. 25. 14:35
 4/8 anonim ***** válasza:

Nekem ugyanez volt, de sajnos nekem endometriózisom van. És azóta se derült ki, hogy van-e összefüggés..

Én voltam vele vizeletvizsgálaton és ultrahangon is, de nem derítettek ki semmit..viszont rendszeresen szedem azóta a tőzegáfonyát, és ez sokat segített.

Ezek mellett nekem nagyon stresszes volt az az időszakom, valószínűleg ez is kihatott rá. Szóval ha te is hasonló helyzetben vagy, akkor próbáld meg csökkenteni valahogyan a stresszt <3

Ja, és nekem az antibiotikumtól csak még rosszabb lett, mert felborult a hüvelyflórám és a bélflórám is. És az antibiotikum semmilyen fájdalmat ne múlasztott el.

2021. márc. 25. 15:32
 5/8 A kérdező kommentje:
Nem túl biztató... Viszont gondolom más tüneted is volt, ami endometriózisra utalt... Velem ilyen téren tudtommal minden rendben van, amit nőgyógyászaton is eddig mindig megerősítettek.
2021. márc. 25. 15:43
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Ezért nem jó a tablettás antibiotikum, mert az szétdobja a hüvely- és bélflórát, mint írtam. A Monuralt egy vagy két egymást követő este kell meginni és közvetlenül átmossa a húgyszerveket, majd ürül a pisivel. Ha meggyengülnek a flórák, akkor elszaporodhatnak a gombák, aztán ha azt is kezelik, akkor megint a baktériumok, na de nem akarlak rémisztgetni, a lényeg, hogy a tablettás antibiotikumok mellett nagyon oda kell figyelni a flórákra, folyamatosan a kezelés alatt és az antibio után is 3-4 héttel alkalmazni hüvelyflóra- és bélflóra-helyreállító szereket.
2021. márc. 25. 18:54
 7/8 A kérdező kommentje:
Tudok róla, de megnyugtatlak, hogy gyomorral összefüggő betegségem tudatában írta ezt fel a háziorvosom, úgyhogy gondolom nem lehet lórúgásnyi cucc benne, és 5 napig kell szedni, nem 1-2 mint általában. Köszönöm a válaszod :)
2021. márc. 25. 19:52
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

#4-es vagyok

Én is kaptam Monuralt, és az is eléggé "szétdobott"

2021. márc. 26. 08:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!