Miért rendszertelen a menstruációm?
19 éves vagyok és még nem állt be.3 havonta szokott megjönni.Az utolsó mensim marcius 8-13ig volt.Voltam eddig 2 orvosnál de mind a kettő felírt fogamzasgátlót és viszlát.Azt olvastam hogy az nem oldja meg a problémát csak elfedi.Ahol lakok kisváros ez volt a legjobb nőgyógyász.
Ja és még meg sem vizsgáltak arra hivatkozva hogy még nem élek nemi életet.
Tovabbi tünetek:szőrösödés(karon,hason,hátamon,zsíros bőr,pattanások.Fehér folyás.Mielőtt megjön akkor bővebb folyásom van...ez minden hónapban előjön de nem jön meg a mensim..Amikor megjön előtte 4 nappal mar hasfájás és 2 nappal előtte és mell fájdalom, hányingerem van.
Mi lehet a problémám?Ugye attól lehet majd gyerekem?
Köszönöm a tanacsokat,válaszokat.
Szia! Ugyanezek a problémáim vannak, és nekem azt mondták hogy PCOS (policisztás petefészek szindróma). A vizsgálatokban tényleg igazuk van, mert ahhoz hogy rendesen kimutassa az ultrahang a petefészkedet egy rudat kell felhelyezniük és ugyebár szüzekenek ez nem megoldható.
Te még szerencsésebb eset vagy, mert 3 havonta megjön. Nekem általában 1 évben 2-3x jön csak meg.
Mikor én kérdeztem meg az orvosomat a fogamzásgátlótól nekem annyit mondott hogy egyátalán nem szükséges, mert ebben az állapotban nagy eséllyel nem lehet gyerekem, és ha a ciklus visszaállítására akarnám használni az sem lenne jó, hiszen csak addig működik míg szedem a tablettát. Tehát elvileg tényleg csak elfedi.
Próbálj meg olyan nőgyógyászt keresni aki endokrinológus is egyben. Ők tudnak igazán jól segíteni az ilyenekben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!