Fogamzásgátló vélemény?
Én tabit szedek lassan 2 éve, enyhe mellnövekedésen kívül semmilyen mellékhatása nem volt. Sok pattanásom volt előtte, ez a tabi pedig, a Noriel, ezen is segített, nagyon szépen megtisztította a bőröm. A mensim is rendszeres, napra pontosan megjön, szóval én teljes mértékben elégedett vagyok a tabival.
Amúgy ha normális nőgyógyászhoz mész, akkor ő figyelembe fogja venni nálad a családi előzményeket, elküldhet vérvizsgálatra is, kikérdez rendesen, megvizsgál és ez alapján ír fel neked megfelelő tablettát. A tb-sek nem mindig ilyen alaposak, de ezt már neked kell megtudnod, kik vannak a közeledben és milyenek. Plusz nyilván megkérdezheted a dokit, hogy milyen egyéb fogamzásgátló módszereket javasol, ha nem szeretnél tablettát.
Szia! Szerintem mindenképp gondoldd át a hormonális fogamzásgátló szereket, mert ha volt trombózisos a családban akkor nem szabad ezzel viccelni, komoly bajod is lehet belőle. Ha mindenképpen e mellett döntenél mégis, akkor a Ladeering hüvelygyűrűt ajánlom. Kisebb hormontartalmú, mint a tabletták. DE! Nagyon fontos hogy csináltass vértesztet előtte, semmi képpen ne hagyd, hogy az orvos csak úgy felírja!
De egyébként van még hormonmentes spirál is, arra is érdemes rákeresned.
A rézgyöngyről nem tudok sokat, csak azt, hogy elég drága, de ugye azért, mert évekig használhatod. Tapasztalatok alapján nagyon nagyon fáj a felhelyezése és az első pár nap, de megintcsak, ha években nézzük nem olyan rossz.
Én 3 évig szedtem tablettát (Roxanelle). Különösebb mellékhatása nem volt, eleinte a libidómmal se volt gond (a bárhol-bármikor-óvszer nélkül jó érzés, szóval kezdetben meg is dobta), a végefelé szerintem arra már kihatott egy kicsit.
Végül azért hagytam abba, mert nem akartam tovább beleszólni a hormonháztartásom működésébe. Eredetileg azért írták fel, mert barnázgattam, és féltem, nehogy az legyen, hogy évekig elfedek valami problémát, és utólag derül ki, hogy semmi sincs rendben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!