Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Felfázás és menstruáció?

Felfázás és menstruáció?

Figyelt kérdés

Szombat délután jött meg a menstruációm, azon a reggelen már pisilésnél nagyon szúrt a hasam és a pisilés is nagyon fájt, éreztem hogy felfázhattam. Azóta szedem a tőzegáfonya tablettát, tőzegáfonya teát iszom. A menstruációm nagyon lecsökkent, szinte alig van meg. De pisiléskor nem tudom eldönteni hogy a vizeletem lehet véres vagy most a mensi az..

Felfázástól lecsökkenthet a menstruáció mennyisége? Fogamzásgátlót szedek évek óta, mindig a szombat-vasárnap- hétfő amikor erőteljes szokott lenni, de most nem

2021. ápr. 27. 15:26
 1/8 anonim ***** válasza:

Nem valószínű, hogy a "felfázás" miatt lenne gyengébb a menstruációd.

Egyébként ha fáj / szúr / ég pisilésnél vagy utána, akkor meglehet, hogy a vizeleted véres.

Ha viszont nem javulnak a panaszaid vagy romlanak, akkor érdemes lenne orvoshoz menned, mert egy ilyen fertőzés komolyabb bajt is okozhat.

2021. ápr. 27. 15:32
 2/8 A kérdező kommentje:

Nagyon szúr pisilés után még mindig.

De rendben, elmegyek majd orvoshoz csak nehezen fogadnak betegeket a vírus miatt.

2021. ápr. 27. 15:33
 3/8 anonim ***** válasza:
Kérj a háziorvostól segítséget, adhat.
2021. ápr. 27. 15:35
 4/8 anonim ***** válasza:

Akkor valószínű, hogy a vizeleted véres.

Igen, tudom.:/ Igyál nagyon sok folyadékot, hogy minél többször kelljen pisilned. Tudom, ilyenkor nem kellemes, de tényleg segít.

Viszont mint mondtam, nem minden esetben.

Sajnos nekem is van vele tapasztalatom. Azt hittem elmúlik, de csak egyre rosszabb lett, szóval el kellett mennem orvoshoz.

A menstruációra visszatérve, normális, ha gyógyszer mellett kevesebb a mennyisége. Én is szedtem 7 évig. Volt, hogy alig volt meg 2-3 napig, máskor 5-ig is eltartott, és sokkal nagyobb mennyiségben.

Emiatt szerintem nem kell aggódnod.

2021. ápr. 27. 15:39
 5/8 A kérdező kommentje:

Rendben, akkor ha 1-2 napon belül nem változik a helyzet, felkeresem az orvost.

Viszont terhességtől tartok még kicsit, de mivel szombat vasárnap valamennyire megvolt így remélhetőleg az kizárva.

2021. ápr. 27. 15:45
 6/8 anonim ***** válasza:
Ha véres a vizelet azzal nem szabad 1-2 napot várni!!!!
2021. ápr. 27. 16:07
 7/8 anonim ***** válasza:

Ha nagyon szúr, akkor mint írták, nem szabad várni. Tapasztalatból mondom, veseproblémáim lettek ez miatt.

Ha meg nem fogad az orvos, akkor mondd neki, hogy csak írjon fel receptet, be se kellene menned. Ha tényleg véres a vizeleted, akkor az antibiotikum lenne a legjobb. Es fogyassz sok tiszta vizet is!

2021. ápr. 27. 20:25
 8/8 anonim ***** válasza:
Egyébként a menstruáció (te nem menstruálsz, hanem mesterséges, ún. áttöréses vérzésed van) felerősítheti a felfázást, mivel ilyenkor a vérbőség miatt meleg éri a húgyhólyagot és pikk-pakk elszaporodnak benne a bacik (ami egyébként a saját e.coli bacid). De szerintem is mindenképp orvos.
2021. ápr. 29. 08:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!