Fogamzasgátló okozhatja az arc elszíneződését?
Az a baj, hogy a fogamzásgátló csak elfedi a problémát. Leállítja a peteérést, nincs menzesz. Viszont amikor a szünetet tartod, akkor a hormon megvonása miatt bekövetkezik a vérzés, és mivel ez rendszeresen történik, a vérzés is rendszeres. Ez általában a hanyag nőgyógyászok megoldása. Látszatra megoldja a problémát, de ha egyszer azért abbahagyod, mert gyereket akarsz, akkor nehéz dolgod lesz, és elhúzódhat, mivel akkor kezdödnek azok a kivizsgálások, amiket már addig meg lehetett volna ejteni.
Ha terhesség veszélye nem áll fenn, akkor én akár abba is hagynám, bár egy napon semmi nem múlik, és reggel felhívnám a nőgyógyászt, ha nem elérhető, akkor a háziorvosomat, májfunkcióra szerintem ő is el tud küldeni.
Utána pedig irány az endokrinológus! Ott ki tudják vizsgálni a probléma eredetét, és érdemben tudják kezelni, nem csak tüneti megoldást nyújtanak.
Nem, nem rendezte. Csak ahogy már írtam, elfedte. Látszólag rendezte, mert rendszeres a vérzés, de amint abbahagyod, ennek is vége. És ha egyszer gyereket akarsz, abba kell hagynod...
A probléma forrása nem derült ki, nem lett megoldva.
A felmenőidnek konkrétan melyik hormon termelődésével volt problémájuk? Alulműködés, vagy túlműködés?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!