Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Iskolai orvosi vizsgálat?

Iskolai orvosi vizsgálat?

Figyelt kérdés

Elméleti kérdés.

Az iskolaorvos kötelezhet arra, hogy levetkőzz fehérneműig?

Vagy megtagadhatod, hogy pl.:

- A pólómat leveszem, viszont semmi mást.

Ehez van jogom?

Illetve, olvastam olyat, ahol azért kell levenni a bugyit, hogy megnézzék mennyire vagy fejlett odalent pl.: hogy mennyire szőrösödik.

Ezt meg lehet tagadni?

Illetve, mi az értelme ennek a vizsgálatnak, mikor a lányok nagyrésze 12 éves kora felett elkezdi szőrteleníteni?

2021. ápr. 4. 16:12
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
66%

Nem kell levetköznöd, bugyi-melltartó maradhat.

Viszont ruhában nem látják, hogy van-e gerincrendellenességed, csípőprobléma, ilyesmi.

Bugyiba nekünk sosem nyúltak bele, vagy hasonló, a mellünket sem nézték, csak az esetleges elváltozásokat.

2021. ápr. 5. 11:00
 12/16 anonim ***** válasza:
25%

Kötelezni olyan értelemben nem lehet, hogy lefognak vagy benyugtatóznak stb., ilyet csak elítélteken vagy ön és közveszélyes, nem beszámítható betegeken tehetnek.

De te sem szabhatod meg, hogy ő hogyan vizsgáljon pl.: csak ezt vagy azt veszem le. Ez szakmai protokollok alapján történik. Azért az orvosi egyetem és a gyerekorvosi szakvizsga annál összetettebb, mint hogy szőrösödik e.😀 Nagyon sok fejlődesi rendellenességet, fertőzest, bántalmazasi nyomokat stb. ki lehet szűrni és ez elméletileg kötelessége is az orvosnak.

Ha megtagadod és szabályosan jár el, akkor ad egy beutalót a háziorvosodhoz/ gyerekorvosodhoz. Ezt nem csak a te érdeked, hanem magát is védi vele, mivel ha évek múlva kiderül, hogy ki lehetett volna szűrni egy betegséget, aminek szövődményei lesznek akkor őt fogják feljelenteni a szülök.

2021. ápr. 7. 16:28
 13/16 A kérdező kommentje:
Nekem csak az a lényeg, hogy max. a felsőt veszem le meg a zoknit, semmi mást.
2021. ápr. 7. 16:41
 14/16 anonim ***** válasza:
82%

Ha az orvos azt mondja, hogy így nem tudja megfelelően elvégezni az adott vizsgálatot és te továbbra sem veszed le akkor a gyerekorvosodhoz fog beutalót adni.

A gyakorlatban sajnos lehetetlen időket szabnak meg és nem is vetetnek le semmit, mert egy diákra kb 1 perc jutna. Ha még is alaposabb vizsgálat lenne próbáld megbeszélni vele, hogy miért zavar ez téged, valami köztes megoldást kitalálni, pl.: vannak direkt vizsgálatra való köpenyek betegeknek, ami takarja, amit kell.😀

A legtöbb konflikus szerintem abból szokott adódni, hogy a tizenéves gyerekek minősíthetetlen stílusban nekiállnak kioktatni az orvost, aki ezen felidegesíti magát, vagy alapból tapintatlan, bunkó az orvos, ez esetben a jelen lévő tanártól kell segítséget kérni.

2021. ápr. 7. 16:50
 15/16 anonim ***** válasza:
Mi az ami miatt így le lettem pontozva? (12.) Ha valaki még nézi a kérdést légyszíves javítson ki, mert nem tudom mi volt ennyire problémás a válasszal.😀
2021. ápr. 30. 07:43
 16/16 anonim válasza:
nalunk az volt fiu vagyok levetkozott az egesz osztaly alsonemure es egyesevel behivtak a doktorno mondta h vetkozzek le, levettem utana sulymeres meg minden es ezt full puceran aztan fel az agyra lehuzta a bort aztan mondta h ez nem megy hatra normalisan ezert odavitt a csaphoz beszappanozta es megmutatta hogyan kell tornaztatni persze egesz vegig allt de mar elengedtem es a dokino se volt rossz aztan visszavettem a boxert es jott a kovi a lanyok meg mindent lattak
2023. ápr. 16. 13:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!