Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Én vagyok az egyetlen felnőtt...

Én vagyok az egyetlen felnőtt nő a világon, aki retteg a nőgyógyásztól?

Figyelt kérdés
Jó, közrejátszik a sok rossz tapasztalat és egy kamaszkori műtét is, de a legtöbb nő ismerősöm olyan könnyen beszél a témáról, mintha boltba menne. Én meg már napokkal előtte rosszul vagyok, ezt mégis hogy lehet kezelni? Sajnos emiatt halogatom a rákszűréseket is.

2021. márc. 9. 14:50
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
60%
Én még sose voltam... Pedig tuti idősebb vagyok nálad
2021. márc. 9. 14:54
 2/12 anonim ***** válasza:
24%
Igen, csak és kizárólag Te.
2021. márc. 9. 15:07
 3/12 anonim ***** válasza:
63%

16 éves korom óta járok,most vagyok 31 éves

Minden évben elmegyek rákszűrésre

Nekem is fura volt,mikor mentem,de akkor még fiatal voltam

Utána meg ugy voltam vele, saját magam végett megyek,szerettem volna családot,és szerettem volna tudni hogy minden rendben van

És igen,mára már ugy megyek mintha leszaladnék 1 kg kenyérért a boltba,egy kis vizsgálat

2019-ben szültem,... soha nem tudok más elött nagy wczni...nah beöntés után gondolhatod😄 nem érdekelt ki hallotta,vagy ki nem,annak ki kellett jönni,és kész

Ez csak azért irtam le,hogy se az orvostól,se a vizsgálattól ne félj,ez teljesen természetes dolog,lehet hogy rossz emléked van,rossz tapasztalat,de mi nők nagyon erősek vagyunk,mindenre képesek vagyunk,és összeszorított foggal,de akkor is megcsinálunk bármit

Barátnőm 33 éves lesz,most jött el velem

Illetve én is mentem rákszűrésre,mert 2019ben volt utoljára,és elhivtam magammal

Most volt elöször,neki inkább az volt a baj,hogy szégyellős...sajnos túlsúlyos...közel 130kg,és 165cm

És e végett nem volt még nőgyógyászaton,de megismerkedett egy férfival,nyáron

Karácsonykor eljegyezte,és tervezik a babát

Ezért kénytelen volt elmenni,megnézetni magát

Mindent rendben találtak,jöhet a baba

Én meg szurkolok,hogy sikerüljön

2021. márc. 9. 15:08
 4/12 anonim ***** válasza:
61%
Nem vagy egyedül..én 27 vagyok, és még nem voltam sosem rákszűrésen..:(
2021. márc. 9. 15:11
 5/12 anonim ***** válasza:
76%

Kedves utolsó,nem akarok tolakodni

Lelki oka van,vagy egyszerűen neked is van rossz tapasztalatod?rossz élmény?

Bár tudnék nektek segíteni😪

3.válaszoló vagyok

2021. márc. 9. 15:15
 6/12 A kérdező kommentje:

Nem azzal van a gond, hogy nem bírom ki, hisz mi nők mindent kibírunk. De voltak olyan vizsgálataim amik tényleg annyira fájtak, rosszul estek, hogy sírva mentem haza. Csak az a napokig tartó gyomorgörcs, amivel szeretnék valamit kezdeni. Az sem segít, hogyha megkérdezek egy nőt, olyan könnyen kezeli, bennem meg vájkál a bűntudat: más szül 3 gyereket, én meg egy rákszűrés miatt nyavalygok?

Ami miatt aggódom, hogy a méhemet műtötték, így duplán kéne az évenkénti rákszűrés. De jó, ha 5 évente elrángat valaki, hogy menjek már.

2021. márc. 9. 15:26
 7/12 A kérdező kommentje:
Egyebként (aki írta, hogy nem volt még szűrésen): félre ne értsetek, a rákszűrés nem fájt soha, csak a múltbéli események idézik elő, hogy már egy sima szűrésre is félek elmenni. Holott tudom, hogy az nem fáj.
2021. márc. 9. 15:30
 8/12 anonim ***** válasza:
31%

5

Miért lennének lelki okai??? Egyszerűen nem akarja, és kész. Ahogy előtte írta a kérdező, van, akinek annyi, mint leugarni egy kilo kenyérért, van akinek meg nem ennyi. Nem kell szekálni emiatt.

2021. márc. 9. 16:08
 9/12 anonim ***** válasza:
65%

Senki nem bántja a kérdezőt,sőt ...biztatjuk,főleg igy,hogy neki meg végképp kötelező lenne elmennie

Irta,hogy a méhét műtötték

Neki kötelező,a saját maga érdekében elmenni a vizsgálatokra

És igen,vannak lelki okai is, mint például a túlsúly végett nem megy valaki,mert az számára elég kellemetlen a testi adottságai végett

Vagy valaki azért nem megy,mert túl gátlásos,és csak a hálószobában tud levetkőzni a párja elött

Ez mind mind lelki ok,tapasztalatból irom

Van olyan ismerős,aki azért nem megy se férfi nőgyógyászhoz,mert fél hogy megerőszakolják,valaki azért nem megy nőhöz,mert megszolják az intim területét...

Valaki meg a múltban ért negatív események miatt nem megy...mint pl egy műtéti beavatkozás,fájdalmas vizsgálat sorolhatnám reggelig

Kedves kérdező,el kell menned a saját magad érdekében

Nehéz,tudom de jobb letudni,és utána 1 évig nyugi van

Most mondanám,hogy a vizsgálat elötti napokon,kapcsolódj ki,tereld el a gondolataid,de ezt fejben kell eldönteni

Jó egészséget kívánok

3.válaszoló vagyok

2021. márc. 9. 18:43
 10/12 A kérdező kommentje:

Túl is vagyok a vizsgálaton, bár a hírek annyira nem jók, de reménykedem a legjobbakban.

Köszi a támogatást!

2021. márc. 9. 19:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!