Ezeknek a nőknek egyáltalán nem lehet gyerekük?
Van egy barátnőm, aki már vagy 2 éve próbálkozik, de sehogy sem sikerül neki.
Menstruál, de az utóbbi időben megváltozott egy kicsit a menstruációs ciklusa.
Orvosnál nem volt még, mivel retteg a rossz hírekről.
Nem tudjuk, hogy a progeszteron hiány ennyire aljas.
Vagy lehet, hogy az is a baja és valami enyhébb fertőzés is állhat a háttérben?
Vagy teljesen meddő?
Létezhet olyan, hogy aki menstruál az meddő is?
A neten írják, hogy lehet a meddőknek is gyereke.
Én csak megnyugtatni akarom és rávenni, hogy menjen el nőgyógyászhoz a hormon problémáival.
Ha nem megy orvoshoz, az struccpolitika. Attól, hogy nem hallja a rossz hírt, a probléma fennáll, és így segíteni se tudnak.
Ma már nagyon sok probléma kezelhető.
Én vállaltam, hogy mellette leszek végig, bármi is lesz.
És igaz, eddig is említettem, hogy elkísértem a nőgyógyászhoz.
De ő csak hezitál és halaszt.
Hát basszus akkor így járt. Kije vagy te neki? Ezt nagyon utàlom, mikor valaki nyafog a segítségért, de amúgy egy lépést nem tesz.
Simán lehet hogy valami banális kis oka van, de ahelyett hogy megnéznetné, húzza az időt. Nem is akarja igazán az egészet.
Te meg minek áldozod rá az időd? Te kérdezgetsz gyógyszerészeket helyette? Szerintem ennyire belefolyni más életébe is gáz. Senkire nem tartozik a nőn, a párján és az orvoson kívül, hogy kinek miért nem jön a baba.
Ha egy nőnek van legalább egy méhe és egy legalább félig-meddig működő petefészke, akkor általában képes természetes úton megfoganni, nem lehet rá kijelenteni, hogy meddő. Ma már az orvostudomány sem használja ezt a fogalmat, mert egyszerűen nem igaz az emberek többségére. Csak százalékos esélyeket határoznak meg a természetes úton való megtermékenyülésre. Ugyanez igaz a férfiakra, mert korábban a "férfi meddőség" is terítéken volt, de ha van egy életképes és fürgén mozgó hímivarsejt, akkor van elvi esélye a megtermékenyítésnek, még ha nagyon csekély is.
Ráadásul az esetek jelentős részében fogalmuk sincs az orvosoknak a kiváltó okokról. Pl. valakinek kimerülő petefészket mutatnak a hormonértékei, de ez nyilván már valaminek a tünete, amiről meg fogalmuk sincs. Jó példa erre, amikor valaki felett elkongatják a harangot, hogy kimerül(t) a petefészke, aztán eltelik pár év és spontán összejön a gyerek. Aztán a következő. És a következő. Ugyanúgy pszichés okok is lehetnek a háttérben, amit szintén nem vizsgál az orvostudomány (vagy csak kis hangsúllyal). Egy rossz anyakapcsolat, tudat alatti félelmek a gyerekvállalástól/szüléstől, egzisztenciális problémák vagy hogy nem bízik meg teljesen a párkapcsolatában - ezek simán sikertelenné tehetik a próbálkozásokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!