Pcos-t kell kezelni, kivizsgálni?
Pcos gyanú áll fent nálam anno mikor ezt uh alapján mondta a doki csak annyit mondott majd ha gyereket akarok vagy görcsölök kezeljük.
Elmentem egy másik dokihoz remelve hogy akkor kivizsgál (vérvételre küld vagy legalább endokrinológushoz) de ő sem akart semmit kezdeni velem.
Sajnos csak sztks dokiknál voltam eddig, valóban nem kell ezzel foglalkozni vagy jó lenne kivizsgálni esetleg kezelni? )
Nem írtad hogy van-e panaszod. Véletlenül vett észre cisztákat az ultrahangon, vagy egyéb panaszaid is vannak.
Vérvétellel együtt lehetne diagnosztizálni úgyhogy ebből tényleg csak azt tudja mondani higy "gyanús", de nem biztos higy az.
Amúgy valóban az, és ha nagyon fájdalmas a havid vagy pár havonta jön meg akkor fogamzásgátlót ír fel. Ha majd gyereket akarsz és lehet hogy nehezebben fog összejönni.
Van kifejezetten diéta rá, sokszor inzulin rezisztencia (IR) is fennáll, úgyhogy ilyenkor a cukrot is vissza kell venni. HA ez van. Mondjuk a diéta nem árt, amúgy sem kellene sok cukrot enni mert általában van felesleg PCOS betegeken.
Nem írtad higy lenne-e panaszod, ha nincs akkor szerintem felesleges mesterséges hormonnal tömnöd magad. Lehet hogy ezért sem csináltak vérvételt. Szóval szerintem nem az volt a baj hogy ingyenes volt az orvos.
Azzal mentem oda hogy görcsölök (csak kb 2 hónap múlva kaptam időpontot és abba az időbe mikor mentem az első dokihoz már pont nem görcsöltem). Rendszertelenek a ciklusaim, hosszúak és mostanában megint görcsölök menstruáció után is meg kicsit szőrösödök is meg mintha kicsi kevesebb hajam lenne mint eddig(de ezt már csak lehet beképzelem.)
A két orvosi vizsgálat között sikerült teherbe esnem így mikor a második dokihoz mentem hogy nézzük meg mi is a helyzet kb hülyének nézett hogy akkor nem lenne gyerekem. De azért megvizsgált látta az uhn hogy nem csak kitaláltam. De a görcsökre annyit mondott hogy lehet megfog jönni( akkor még szoptattam és nem jött meg) a vizsgálat után több mint fél évre jött csak meg.
De ami miatt igazá nyugtalanít a dolog az az ir. Nagymamám és apukám is cukorbeteg. Olvastam hogy az ir az a cukrobetegség előszobája.
Akkor lehet érdemés csak az ir-re koncentrálni és azt kivizsgálni?
Igen én is neztem hogy 12 ezerért magánba. Sajnos anno kértem a házorovosomat de nem volt hajlandó beutalót adni.
Pcos labor csomagot 55 ezerért láttam az egy kicsit húzós.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!