Menstruációs Ciklus szabályozás fogamzásgátlóval?
Kedden megyek orvoshoz, de addig kikérem a véleményetek.
Szeretném egybe kötni a fogamzásgátlást és a ciklus szabályozását. Ki volt még így, tapasztalatok? Orvos nem fog hülyének nézni? Most megyek először, és igen igen tudom már kellett volna korábban is. 17 vagyok
A fogyamzásgáltó megszünteti a mentruációs szabályzást, a hormonrendszeredet teljesen kikapcsolja és ehelyett a tablettában lévö hormonok müködtetnek. Ez szabálytalan ciklus esetén csak ront a hormonrendszabályzásodon, és elfedi a problémákat, de nem oldja meg.
Ha eddig rendszertelen volt a ciklusod, akkor nem szabadna ezt a módszert választani védekezésre, mert csak ront a problémán. Amíg ugyanis szeded, addig ugyan szabályos lesz a vérzés, csak ennek semmi köze a menstruációhoz, ezt csak a tabletta generálja. Ha abbahagyod a szedést, akkor jobb esetben az eredeti szintre áll vissza a hormionrendszered, de sokkal gyakoribb, hogy addigra teljesen tönkremegy a szabályzás.
Ne hallgass a tájékozatlan #4-re.
A tabletta szétcsesz egy életre, soha, de soha ne kezd el szedni. Az elsőre halgass. A gyógyszer csak elfed és a hormonjaid megfelelő működésének búcsút inthetsz, onnan vissza pedig kín keserves az út.
A tablettától nem lesz menstruációd csak megvonásos vérzésed. Csak elfeded vele a problémát nem helyre hozod. Miután abba hagynád a tabletta szedését ugyanúgy rendszertelen maradna.
Én nem ajánlom a fogamzásgátlót, sajat tapasztalat és mások tapasztalata alapján is azt tudom mondani hogy egy idő után ki fognak jönni a mellekhatások.
5# Milyen tájékozatlan? 45 éves vagyok, csak tudom mire való a fogamzásgátló. Ugyanilyen problémával mentem nőgyógyászhoz akkoriban, most meg még annál is korszerűbb tabletták vannak. Pár évig szedtem, tényleg nem sok 3 év volt kb, azóta sem szedtem, és semmi bajom nem lett. Viszont nem lehetett együtt élni a rendezetlenséggel, sulis dolgok, munka stb.
Kérdező, nyugodtan bízz az orvosodban. Nem tudja átérezni a bajaidat itt akik válaszolnak mert nem tudják mivel jár ez.
8# Mi alakul ki? Nem értelek. Az hogy neked rossz tapasztalatod van, az a te egyedi problémád. Másnak meg megoldja a problémáját, nem az őskorban vagyunk hogy elkendőzzük a problémát, hát köszi, hogy ledegradálod más baját, szenvedjen mert a gyógyszer káros. Na ebből a hülyékből volt nekem is elegem, akik belepofáztak hogy jól van az úgy, én vagyok az oka, ez természetes dolog, és a természet rendje. Ja, mert neked minden oké, attól még mások nem ilyen szerncsések mint te vagy.
És milyen baja lesz tőle? Csak úgy mellesleg érdekel. Nekem 2 gyerekem lett, mindkettő egyetlenegy aktusból jött össze, simán megszülettek, ma már kamaszok. Nem értelek, sajnálod a gyógyszert egy szenvedő betegtől? Komolyan nem értelek, mert másra nem tudok gondolni, ha ennyire ellene vagy, hogy gyógyítsanak vele. Süt rólad a rosszindulat, és még tapasztalatlan is vagy.
Ha jellemzően 35 napos, az attól még rendszeres, nem szükséges szabályozni.
Hogy fogamzásgátlót szeretnél és tablettát, elég ennyit mondanod az orvosnál. Fel fogja írni, mivel fiataloknak 99%ban amúgy is ezt ajánlják. Természetesen csak kivizsgálás után. (Mivel minél megbízhatóbb módszer kell és ilyen korban még kicsi a mellékhatások kockázata.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!