Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Ez lehetett toxikus sokk...

Ez lehetett toxikus sokk szindróma?

Figyelt kérdés

2 napja beraktam egy tampont (a ciklus 2. napján, erős vérzésem volt), kb. 6 óra múlva hirtelen rosszul lettem, szédülés, hányinger, hidegrázás, nagyon sápadt is lettem. Utána ittam sok vizet, viszonylag hamar jobban lettem és 1-2 órán belül ismét normálisan éreztem magam.

Sajnos nem csak 6 órán át volt bennem az a tampon, hanem majdnem 24 órán át, mire kiszedtem, mert nem vettem észre a madzagot, valahogy mindig fent tapadt. Nem tudom, hogy nem vettem észre, mindig figyeltem az ilyenekre... Azután a rosszullét után semmi problémám nem volt, jól érzem magam, nem fáj semmim. Ennek már 2 napja.

Nem szokott nekem ilyen bajom lenni, talán évekkel ezelőtt voltam utoljára így rosszul, amikor keveset ettem és ittam. Most nem történt semmi máshogy, mint ahogy a mindennapokban történni szokott, azért gondoltam a TSS-re...

Olvastam, hogy fertőzést is lehet kapni ilyen miatt, de az majd kiderül a napokban. Orvoshoz kell mennem? Mióta rosszul lettem, már 2 napja semmi tünetem nincs. TSS lehetett vagy valami más?

17L

2021. febr. 17. 15:11
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem, ez nem TSS. Ha az lett volna már 2 napja az intenzíven lennél. Leírásod alapján pedig nem vagy halálközeli állapotban, jobban lettél. Egyszerűen lehet hogy erősebb a mensid a szokásosnál és rosszul lettél. Sajnos megesik. :/
2021. febr. 17. 15:18
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem hinném hogy TSS, mivel már jobban vagy.

Nem tudom hogy felejthetted bent 24 órán keresztül, de ezzel nem érdemes játszani.

2021. febr. 17. 15:31
 3/4 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%
TSS biztos nem, akkor már kórházban lennél, és nagyon rosszul, az nem javult volna magától.
2021. febr. 17. 15:32
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Épeszű ember nem hagy bent egy tampont 24 óráig! Legközelebb erre figyelj és maximum 8 óránként cseréld a tamponod. Különben a következő már TSS lesz
2021. febr. 17. 18:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!