Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Van még más olyan felnőtt nő...

Van még más olyan felnőtt nő aki nem tud tampont használni?

Figyelt kérdés

Huszonéves vagyok. Tiniként egyáltalán nem tudtam felhelyezni tampont, voltunk orvosnál is, és megvastagodott szűzhártya miatt szh-metszés kellett (úszni jártunk sulival). Meg is csinálták még anno, azóta felmegy a tampon.

Viszont nekem nincs olyan helyzet amiben nem érezném.

Felhelyezés után kezdetben feszít, majd kb. 10-15 perc utan csíp, ami elmegy a fájdalomig. Kb. fél óránál többet nehezen bírok, és miután eltávolítom ugyanez a csípés még egy jó óráig, vagy kettőig megmarad.

Többféle tamponnal is próbalkoztam már, mindig a legkisebbet, a minit próbáltam. Azt is próbáltam, hogy erőltetem a dolgot, több óráig bennthagytam, hogy hátha csak hozzá kell szokni, kibírtam végülis, de végig síkideg voltam.

Ja, arról ne is beszélve, hogy az összes ilyen próbálkozásnál a kezdetektől fogva mindig síkideg vagyok, van, hogy sírok (mondjuk ebben a fájdalom is benne van valamennyire, szerintem).

Ilyen jellegű traumáról gyerekkorból, vagy bárhonnan nem tudok.

Van/volt más is így felnőttként tamponnal, vagy csak én vagyok ilyen hiperérzékeny?

Szexuális kapcsolatom még nem volt (és közel se kerültem hozzá, mert nem volt még barátom, így jártam), de ezeket a tortúrákat nezve egy mini tamponnal lehet nem is lesz...

2021. febr. 2. 14:30
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha érzed, és kellemetlen, az azt jelenti, hogy mélyebbre kell feltolnod - valószínűleg a záróizomba lóg bele.
2021. febr. 2. 14:31
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Lehet allergiás vagy rá
2021. febr. 2. 14:32
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
A leggyakoribb hiba, hogy valaki nem tolja elég mélyre, és ennek pont azok a tünetei, amiket írtál. De lehet, hogy te peches vagy és a hüvelyed középső szakaszában is több az idegvégződés, mint másnak. A szexnél szerintem ez inkább előny lesz, mint hátrány.
2021. febr. 2. 14:41
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Volt ilyen nekem is, mert nem lazultam el rendesen, így nehezebben is megy fel. Mélyre kell felhelyezni, akkor jó, ha már nem érzed, hogy van ott bent valami.
2021. febr. 2. 14:41
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Nekem ilyen jellegű problémám nem volt vele, de ettől függetlenül is utáltam a tampont. Hiába nem éreztem fizikailag, de mégis ott volt a tudat, hogy olyan mélyen van bedugva, és mi van, ha pl. elszakad a madzag, vagy bent maradnak kis szöszök az anyagból, amikor kihúzom. Ráadásul rossz érzés volt kihúzni is. Nekem csak és kizárólag stresszt okozott a használata, úgyhogy néhány próbakör után teljesen felhagytam a tamponnal.
2021. febr. 2. 14:43
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
26 évesen képtelen vagyok tampont használni. lehet másnak egyszerű de nekem borzalmas élményem van vele
2021. febr. 2. 14:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!