Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Felfázás,hüvelyfertőzés?

Felfázás,hüvelyfertőzés?

Figyelt kérdés

sziasztok!

2 hete felfázásra antibiotikumot szedtem.Nem éreztem,hogy teljesen elmúltak volna a tüneteim,de megjött a menstruációm is.AZ alatt az 5 nap alatt nem éreztem,hogy csípett volna a vizelet.Viszont mikor elmúlt kezdtem érezni újra.Vettem a Dm-be D-mannóz port,sokat olvastam róla,hogy sok mindenkinek segített.Két napja iszom reggel este.Egész nap tünetmentes vagyok nincs szúró csípő érzés,a pisilés sem fáj,és nem is gyakori,Sok folyadékot iszok tolom a C-vitamint is.Viszont ma azt vettem észre,hogy büdös a pisim.Nincs folyásom egyáltalán semmilyen,de mégis van egy fura szaga ami eddig nem volt.Ez most lehet attól,hogy a mannóz portól ürül a baci a szervezetemből,vagy ez már valami hüvelyfertőzés amire kéne valami hüvely visszaállító?Illetve mért van az,hogy csak hajnalban vagy kora reggel érzem a csípő érzést meg,hogy fáj a pisi?Ez kb 30 perc után kezd múlni,ahogy sokat iszok megyek folyton pisilni és akkor kezd enyhülni.Köszönöm ha segítetek.

2021. jan. 27. 12:16
 1/6 anonim ***** válasza:
Szia, hasonlóan voltam én is. Szintén D-mannózt ittam, de már nem volt se hüvelyi se felfázásra utaló problémám. Aztán mikor abbahagytam a port, utána 3-4 napig még mindig büdös volt....már akartam orvoshoz menni, akkor viszont elmúlt magától. Nem akarok hülyeséget mondani, de lehet a D mannózban van valami aki ezt okozza.
2021. jan. 27. 13:02
 2/6 anonim ***** válasza:
Nekem a mannóz nem változtat a pisi szagán, viszont a húgyúti E.coli fertőzés annál inkább. De büdös pisit a hüvelyen keresztül nem lehet kezelni. A hüvelyi probiotikum arra jó, hogy stabilizálja a hüvelyflórát és ne váljon a hüvely gombák és coli baktériumok lakhelyévé, mert onnan is könnyen átterjedhet a fertőzés a húgycsőbe, meg a hüvelyben is kellemetlen ez. Egyébként ha két hete még antibiotikumoztál, akkor még bőven kéne hogy tartson a hüvelyflóra helyreállítás, úgyhogy ez nem is kérdés. Antibiotikum után minimum 3 hét a hüvelyflóra helyreállítás és a bélflóra helyreállítás is, úgyhogy tolni kell mindkét probiotikumot, azaz a hüvelybe és szájon át is 3 hétig. Ha ez nem történt meg, én nem csodálkoznék, hogy vannak gyanús tünetek.
2021. jan. 27. 13:11
 3/6 A kérdező kommentje:
Sajnos egyik probiotikumot sem használtam,ha most vennék mindkettőből az még segíthet vagy már nem?
2021. jan. 27. 14:36
 4/6 anonim ***** válasza:
Jobb később, mint soha, mert valamennyire magától is visszaállnak idővel a flórák, csak nem teljesen, így egy következő hatás még jobban meggyengíti őket. Szájon át olyat vegyél, amiben van legalább 5 milliárd CFU, pl. Béres, Lactobifid stb., hüvelyre meg jó a Gynophilus.
2021. jan. 27. 14:58
 5/6 A kérdező kommentje:
4/4 Köszönöm a segítséget.És vajon az,hogy csak a kora reggeli órákban érzem,hogy csíp a pisi és azon kívül tünetmentes vagyok az mitől lehet?Nm gyógyultam meg rendesen,vagy a felborult hüvely ph-ja is okozhatja ezeket a tüneteket?
2021. jan. 27. 15:40
 6/6 anonim ***** válasza:
Éjjel tovább tartod a pisit és ha van valami gebasz, akkor az főleg az első pisinél jelentkezik, mert ha napközben rendesen tolod a folyadékutánpótlást, akkor felhígul a vizelet és nagy a forgalom a húgyszervekben, tehát nem koncentrálódik a baj. De igen, a hüvelynek is lehet rá hatása.
2021. jan. 27. 23:13

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!