Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Lassan 1 hónapja megvan, de a...

Lassan 1 hónapja megvan, de a nőgyógyászt kerülném, mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

Kb karácsony után jött meg, előtte ingázott kicsit. Mindig is ilyen volt ezért nem lepődtem meg, de most kb egy hónapja van meg. Múlogat elfelé, amikor azt hinné az ember, hogy jajj, holnapra vége, újra ömlik. Anyukám már nagyon ferde szemmel követi a dolgot, de különösen nem mondtam ezt senkinek se, csak szimplán tudja és tabutéma. A tanácsai általában nem jók meg csak veszeledés van mindenből, így nem fogom kikérni. Ettem kb 1 hete almát, meg az új szerelmem a narancs, így gondoltam arra, hogy a savas dolgok miatt lehettek, olvastam ilyeneket hogy bezavarhatnak, így nem eszek/iszok semmi olyat.

A nőgyógyászt megkerülném (lentebb írom miért) ezért házi praktikák érdekelnének. Tudom, az lesz az első, hogy orvost javasoltok, csak érdekel egy ilyen út is.

A nőgyógyászt a pánikbetegségem miatt kerülném. Minden orvosi dologtól ki tud jönni. A háziorvoshoz megfázással is gyomorgörccsel megyek (kiskoromban volt egy durva homloküreg gyulladásom, belement az influenza és a szemem nyomta ki szó szerint, másfél.naponta vérvétel, rengeteg tű, minden féle földi pokol, eldurrant vérvételkor az ér meg minden ilyen egyéb, meg októberben voltam kórházban térdröntgenen porcelmozdulás gyanúval, ott se kaptam jó bánásmódot (majdnem megrángatott a röntgenasztalon az ápoló meg ugat velem) és így semmi bizalmam az orvosok felé.). Tudom, hogy minden doki más, de nincs meg a bizalom senkiben se. A fogorvost is be kellene iktatnom, de nekem az ínyem senki se szúrkálja, de valahol ebbe a kategóriába van a nőgyógyász is. Undorodok az egésztől, meg is van ugye, nem volt párom se így vele jár hogy szűz vagyok, szégyenlős, kövér, pánikbeteg, asztmás kretén. Nyugtatók nem opciók mert nem állandó a dolog hanem alkalmankénti. Olvastam olyanokat, hogy vérvételre küldhet (jajj anyám), arra még csak gyógyszert se vehetek be 1000% de ennek se örülök (bár ennek ki örül?) de TALÁN jobb lenne. Olvastam olyat is, hogy nem is fog vizsgálódni csak max kérdezget meg felír fogamzásgátlót, annak a menetét nem ismerem, mert nem használok de annyit tudok, hogy hízlal, ami nekem a 110 kilóm mellé nem hiányzik, de egye fene ha ez a megoldás. Tudom ez esetfüggő, de ezt a nyúlkálás témát abszolút nem akarom, mert magamtól is undorodok, menstruáció közben persze jobban és még szegény doki is traumát szenved. Ultrahangról is olvastam, nem azt se hogy hogy megy... Létezik hatásos kimenetel ami megfelelő lenne nekem? Mi van ha van baj? Minden féle taoasztalat érdekel. Tudom, tág a fogalom, de a hasam nem fáj, de műtéteket tuti nem vállalnék be, gyereket se tervezek meg ilyenek. Jó, összeszedetlen ez az egész, de remélem valaki tud rajtam segíteni. 🥺 Köszi, ha elolvastad.

2021. jan. 20. 20:31
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
90%

Komolyan gondoltad?

Akkor komoly válasz: menj nőgyógyászhoz.

Komolytalan válasz:

Nem tom. Kérdezz valami placebókat és homeopátiákat áruló “gyógyszerésztől”. Vagy keress természetgyógyászt vagy népi gyógymódot.

2021. jan. 20. 20:49
 12/30 A kérdező kommentje:
10: Aranyos vagy 🥰 Én erről a dologról semmit nem tudok, még olyat is olvastam, hogy megkaoar belül, de ha jól gondolom az ezt a méhleválást segíti, ami van mert látom a darabkákat amúgy. Nem tudom, minden ilyet el akarok kerülni, nem feltétlen a dokit, csak erre is rá akartam kérdezni.
2021. jan. 20. 20:54
 13/30 anonim ***** válasza:
67%
Aztán hogy lettél 18 éves korodra 110 kg?
2021. jan. 20. 20:59
 14/30 anonim ***** válasza:
91%
Úristen. Ne csináld már, inkább megvárod hogy esetlegesen majd a mentő vigyen el?
2021. jan. 20. 21:00
 15/30 anonim ***** válasza:
89%
Semmi féle meg kaparás nem lesz nyugi :) hiddel a nő gyógyászok tisztában vannak vele hogy milyen kellemetlen az egész dolog elsőre :) tuti hogy semmilyen kaparást vagy olyan vizsgálatot nem fog csinálni amivel kellemetlenséget okoz :) én se szeretem az orvosokat nekem is rosztapasztalatom van, pánik betegségel is küzdök, de a nőgyógyász az akihez minden idegesség nélkűl megyek :) szoval irány a nőgyógyász és semmi baj nem lesz :D
 16/30 anonim ***** válasza:
10es voltam :D
 17/30 A kérdező kommentje:

10: Imádom a pozitív mentalitásod 💖

Csak azért félek ennyire, mert nem csak orvostól van ilyenem, iskolába, általánosba kaptam rohamot elsőnek, zaklattak minden hülyeségért, és mikor egyszer meg akart verni egy felsőbb évfolyamos (megjegyzem egy srác) akkor lett ilyenem, szó szerint nem kaptam levegőt, talán elájulhattam, nem emlékszek, ezért minden stresszforrás már ez követ. Már mikor írtam a kérdést ez volt. Szóval ezért nem tudom mi lenne a dokinál, ha meg mindenféle nyúlkálós, gáz szitu történik, bele se merek gondolni.

2021. jan. 20. 21:06
 18/30 anonim ***** válasza:
85%
Egy hónapig vérezni az nem jó. Súlyos vashiány is kialakulhat, és azt nem akarod, hidd el. Holnap emeld fel a telefont és intézz egy időpontot a nőgyógyászhoz, erre nincsen házi praktika! Ráadásul ilyen problémával még várnod sem kell, sürgősséggel megvizsgálnak. Felnőtt vagy, és a felnőtt élettel jár, hogy sajnos néha olyan dolgokat is meg kell tennünk amihez semmi kedvünk nincsen. Sok ilyen lesz az életedben, ez pedig a kevésbé kellemetlenek közé tartozik.
2021. jan. 20. 21:07
 19/30 A kérdező kommentje:
13: A stressz. Általában ha hazaértem a suliból (nagyon nagy stressz volt az általános, néha hazáig kergettek mert agyon akarnak verni, persze még anyám se vette komolyan mert csak nem látta) és mikor leültem enni valamit elszálltak a gondjaim addig. Meg hát szeretem a jó kajákat na 😅
2021. jan. 20. 21:08
 20/30 anonim ***** válasza:
66%
Én is nagyon szeretek enni, voltam a jelenlegi súlyomnál sokkal több is, de a 110 kilónak a közelében sem voltam. De nem is bánatomban ettem.
2021. jan. 20. 21:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!