Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Szedhetem megelőzésképpem az...

Szedhetem megelőzésképpem az aciklovir tablettát?

Figyelt kérdés

Ugy erzem, ki fog jönni a nemi herpeszem, bar biztos nem vagyok benne, de hat az ember nem is lehet 100%-ig...

Van itthon aciklovir tablettam, ilyenkor, megelőzés celjabol is szedhetem pár napig vagy egy hétig, kuraszeruen? Lesz belőle bajom?

Legutobb annyira szenvedtem a herpesszel, hogy most, ráadásul vizsgaidoszakban, ha kijonne, megorulnek...

22/N

2021. jan. 14. 21:14
 1/3 anonim ***** válasza:
Én akkor szoktam nekifogni szedni amikor jelentkeznek a "fura" tünetek, tehát érzékeny bőr, izomfájdalom, fáradtság, bágyadtság. Szedem úgy 4-5 napig és meg is lehet előzni a kiütések megjelenését ezáltal.
2021. jan. 21. 18:51
 2/3 anonim válasza:

Nekem a számon van. Akkor szedni, mint kijött és 5 napig, napi 5-öt. Bár nekem külföldön írták. Nekem ez után majdnem két évig ki sem jött, pedig előtte 2 hetente volt. Most meg egy hónapon belül a harmadik..

Elvileg kúraszerűem lehet máskor is, de én akkor szedném, ha kijött...

Nekem amúgy akkor van, ha beteg, lázas vagyok.

Neked ki írta és milyen gyógyszert szedtél? Háziorvos is kiírja, vagy csak bőrgyógyász? Lengyelországban, ahol laktam, a 200 mg-os recept nélküli volt. De nemi herpeszre is ezt írták, nekem az nincs.

2021. febr. 16. 17:28
 3/3 anonim ***** válasza:

2

A háziorvos írta fel ugyancsak külföldön, Angliában. 400 mg-os aciclovir tablettát napi kétszeres szedésre amikor megjelennek a hólyagok. Addig viszont inkább nem várok mert akkor hosszabb lefolyású, amikor megjelenik az izomfájdalom, hasi görcsök, viszketés stb akkor kezdem el szedni 4-5 napig és legtöbbször ki sem jön. Ezt nemi herpeszre írták.

2021. febr. 16. 21:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!