Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Szedhetek Urzinol tablettát...

Szedhetek Urzinol tablettát ,,csak úgy"?

Figyelt kérdés
2 hete felfáztam (hólyaghurut), és sajnos többször előfordult ez már velem. Figyelek a megelőzésre, jó egy éve, 1,5, már nem is volt ilyen bajom, most mégis előjött. A probléma az, hogy az enyhébb tünetek nálam nincsenek/nem érzem őket, csak mikor már nagy a baj, véreset pisilek, stb. Most is egyből mentem orvoshoz, kaptam Ciprinol nevű antibiotikumot, beszedtem, a tünetek elmúltak, de félek, hogy nem teljesen gyógyultam meg, csak nem érzem az enyhébb tüneteket. Ezért, hogy ne térjen vissza, nyilván sok folyadékot, teát iszom (alapból is sokat iszok), de szeretnék medveszőlőlevél teát inni és arra gondoltam, hogy szednék inkább Urzinolt, mert ez úgyis medveszőlőlevél készítmény (nyilván akkor ilyen teát már nem innék). A kérdésem, hogy így is szedhetem, hogy nem feltétlenül vagyok ,,felfázva" vagy inkább csak teát igyak?

2021. jan. 14. 13:22
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Szerintem hivd fel az orvosod, biztos, ami biztos. Tozegafonyat nyugodtan szedhetsz, ebben biztos vagyok, viszont az urzinol szerintem sokkal erosebb, mert engem mar kihozott 1-2 felfazasbol, amikor nem tudtam hirtelen orvoshoz menni(persze nem volt veres vizelet, csak nagyon fajt a hasam).
2021. jan. 14. 13:26
 2/14 A kérdező kommentje:
Vagy aki már szedett Rowatinexet: azt lehet megelőzésképpen is alkalmazni medveszőlőlevél teával kombinálva?
2021. jan. 14. 13:32
 3/14 anonim ***** válasza:
Nyugodtan szedheted az Urzinolt, sima medveszőlőlevél. Megelőzésre semivel nem rosszabb mint a tőzegáfonya.
2021. jan. 14. 13:48
 4/14 anonim ***** válasza:
63%

A medveszőlőlevelet nem szabad folyamatosan inni!

[link]

[link]

5 napos kúrákat szoktak javasolni.

Ellenben a tőzegáfonyát szedheted nyugodtan.

2021. jan. 14. 15:35
 5/14 A kérdező kommentje:
Nem folyamatosan innám a teát, az Urzinolt szeretném szedni, konkrét tünetek nélkül, nyilván csak ameddig a kúra tartana, erre irányult a kérdésem! :)
2021. jan. 14. 15:48
 6/14 anonim ***** válasza:
63%

Oké akkor úgy fogalmazok hogy szedni sem lehet medveszőlőlevelet huzamosabb ideig (Urzinolban az van). Kúra szerűen természetesen lehet. Én a helyedben végigcsinálnám a medveszőlő kúrát kb 5 napig, majd vennék Idelyn Max tőzegáfonya tablettát, a legerősebbet, és végigszedném.

A zöld tea is jó vízhajtó. És ami fontos, hogy használj tejsavas kúpot, mert a hüvelyből is kerülhetnek fel bacik.

2021. jan. 14. 16:10
 7/14 A kérdező kommentje:
Azt terveztem, hogy beszedem az Urzinolt, ahogy kell, közben/utána tőzegafonya tabletta (régen is szedtem, mellette is volt, hogy felfáztam, de mindegy, hátha) és a menstruációm előtt 10 nappal elkezdem a Vagilact Q hüvelykúp kúrát. De akkor hagyjam az Urzinolt és igyak csak teát? Nem lenne hatásosabb az Urzinol? Vagy esetleg a D-mannóz?
2021. jan. 14. 17:08
 8/14 A kérdező kommentje:
Zöld teát minden nap iszok alapból. :)
2021. jan. 14. 17:45
 9/14 anonim ***** válasza:
59%

De, jó lesz az Urzinol mert az koncentrált hatóanyag.

Milyet szedtél a tőzegáfonyából? Az Idelynben van a legtöbb hatóanyag ahogy néztem.

A D-mannózról hallottam jókat, szerintem érdemes megpróbálni, csak nagyon drága :S

Tejsavas kúpot érdemes rendszeresen használni.

Amúgy Ureaplasmára, Micoplasmára voltál már tesztelve? Nálam az okozott sűrű felfázást.

2021. jan. 14. 18:24
 10/14 A kérdező kommentje:

Én sima JutaVit-et szedtem, nem Idelynt. Ennek ellenére szerinted legyen inkább most az Urzinol, akkor bajom nem lehet tőle, ugye?

Igen, minden ilyen baromi drága sajnos.. :((

És akkor a kúpnak jó a Vagilact Q?

Nem, de már vagy 2 éve most fáztam fel ismét, szóval szerintem csak nem figyeltem oda rendesen a megelőzésre. :(

2021. jan. 14. 18:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!