Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Endometriozisban szenvedek,...

Endometriozisban szenvedek, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Edometriozisban szenvedek, aki ebben a cipőben járt kérem segítsen. Tegnap voltam orvosnál és mondta hogy nagyon súlyos, mindenre átterjedt ez a nyák. Beleimre, húgycsövemre mindenhova. Az orvos azt mondta hogy gyerekvállalással megszűnne, de sajnos nem leszek terhes. Műtétet kell elvégezni de ha lehet inkább természetes módszerekkel szeretném megfékezni. Akinek volt ilyen kérem írjon. Illetve olyan kérdésem lenne hogy aki ebben szenvedett összejött-e a baba ?
2021. jan. 7. 08:48
 1/7 anonim ***** válasza:
91%

Nincs természetes módszer, de még csak gyógyszer sem. Nekem volt már műtétem. Kiszedtek egy cisztát és az összenövéseket is eltávolították. Nekem leginkább a beleken volt. Ha gyereket szeretnétek, akkor pedig jobb minél előtt túlesni a műtéten. Laparaszkópiával csinálják, pár napig kell csak kórházban lenni, gyors a felépülés.

De ha sok összenövés van, akkor gyerekvállalástól függetlenül fontos eltávolítani, nehogy kárt tegyen valamiben és sürgősségi műtétre legyen szükség.

2021. jan. 7. 08:58
 2/7 anonim ***** válasza:
0%
De van rá gyógyszer, vagyis arra hogy ne menstruálj és ne nagyon tudjon növekedni. Engem ahogy megműtöttek el kellett kezdenem szedni a hormont hogy ne menstruáljak.
2021. jan. 7. 09:04
 3/7 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, csak ezt lefelejtettem. Sajnos nekünk még nem jött össze.
2021. jan. 7. 09:05
 4/7 anonim ***** válasza:
84%
2: De amellett is kiújulhat. És sajnos elég durva mellékhatásai vannak. És a betegséget nem gyógyítja meg, csak enyhíti a tüneteket. De valóban ilyet szoktak felírni műtét után.
2021. jan. 7. 09:09
 5/7 anonim ***** válasza:

Igen, tudom. Azért is írtam hogy ez inkább arra van hogy ne legyen menstruáció.

Nekem egyébként szinte az összes mellékhatás jelentkezett tőle, lett egy ciszta a petefészkemben, 1 hónapig véreztem is. Aztán leállított róla az orvos 3 hónap után de szerintem nem kellett volna, hiába voltak mellékhatásaim (azok elmúltak volna).

2021. jan. 7. 09:14
 6/7 anonim ***** válasza:
Nekem megjött a gyógyszer mellett is, így nekem is abba kellett hagyni. Én örültem neki, mert vannak ilyen gonddal küzdő ismerőseim, és akik szedték hosszabb ideig, azoknál nagyon durva mellékhatások jelentkeztek és nem is múltak el (hajhullás, hízás, vizesedés, depresszió).
2021. jan. 7. 09:22
 7/7 anonim ***** válasza:

Nekem depresszió és hízás nem volt tőle hálisten.

Viszont a lábaim nagyon fájtak, véreztem, a hasam is fájt, de szerintem szép lassan elmúltak volna.

Azért azt tudni kell hogy a mesterségesen bevitt hormonok közül egyik sem jó, még a fogamzásgátló sem.

2021. jan. 7. 13:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!