Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Hiába mosom meg mindennap a...

Hiába mosom meg mindennap a lábam, ha letelik a 8 óra utána mindig nagyon büdös a lábam a munkás cipő miatt. Mit tehetnék ellene?

Figyelt kérdés
Mondjuk az egy jó megoldás lenne ha nem dolgoznék és itthon járkálnék papucsba, de sajnos nekem dolgozni kell😅

2021. jan. 5. 07:03
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Házilag:

[link]

Lábspray: Pl.:

[link]

De van többféle:

[link]

Cipő spray:

[link]

Zoknit csak pamutot hordani. A cipőt, mikor nem használod, papírral kitömni, hogy felszívja a nedvességet, vagy behintőporozni, és alkalmazni a cipő sprayt. Nem mindig az a jó, ha csak hagyjuk száradni, mert attól még a mikrobák tudnak szaporodni.

Hallottam olyanról - és talán az első linken szerepel hasonló -, hogy valaki teafiltert tett a cipőjébe szagtalanításra. A szódabikarbóna szagmegkötő. Léteznek speciális, akár házilag összekevert hintőporok is.

2021. jan. 5. 07:28
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
A munkáscipőt te választod? Akkor vegyél valódi bőr, jól szellőzőt! Ha kapod, vegyél bele mosható betétet, és este mosd meg! A zokni anyagára is figyelj, pamut vagy bambusz legyen, és munka után, ha megmosni nem tudod, töröld meg a lábad nedves törlőkendővel, és válts zoknit!
2021. jan. 5. 07:30
 3/14 anonim ***** válasza:
85%

Cipő spray mondjuk a schollos

Lábsray és én raknék bele még kamillás hintőport.

Aztán ha nem használod levegőre kitenni szellőztetni kicsit és hetente vagy két naponta majd kitapasztalod, szódabikarbónát szórnék bele hagynám aztán kirazni belőle vagy maradhat is benne.

2021. jan. 5. 07:35
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Láb meleg víz egy tálba bele 2dl ecet mindegy milyen % 10-percig áztatni és elfújta a szél a szagokat .
2021. jan. 5. 08:23
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Lehet hogy gombás, lábra lehet kapni teafaolajos krémet az természetes fertőtlenítő, és a cipőt is ápold ahogy a többiek írták. A krém teljesen elűzi a szagokat.
2021. jan. 5. 08:37
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Fő ok az izzadás és ez táptalaj a mikróbáknak. Ezt kell megszüntetni. Előttem remek dolgokat írtak. Hintőpor jó megoldás lehet. Cipő hordás előtt/után is használd. Ha tényleg nagyon izzad a lábad és a bakancs se szellőzik rendesen valószínűleg kevés lesz. Érdemes lehet egy "komolyabb" bakancsra beruházni.
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Férjemnek is rettenetes büdös volt a lába, de aztán vettünk egy jobb minőségű, nyílván jóval drágább munkáscipőt, azóta semmi de semmi szaga nincs.

Egyébként anno tele voltam kínai cipőkkel, és nekem is büdös volt a lábam, mióta csak normális cipőket hordok, semmi lábszag.

Ilyen-olyan áztatás, lábspray—hintőpor és társaik semmit sem értek.

8/14 anonim ***** válasza:
100%

Ja persze, és csak pamut zokni. Mi olyan 70-80% közötti pamutot veszünk.

2021. jan. 5. 08:39
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is büdös volt. 12 órában álltam benne, zárt acélbetétes. 2 éve kipróbáltam a Mycosid hintőport. Nekem bevált, nem váltottam sem zoknit, sem cipőt. Huzamosabb ideig, 3-4 hónapig mindennap beszórtam a cipőmet, meg a lábamat vele. Elmúlt a szag, teljesen. Nem tudom gomba volt-e, mert nem viszketett. Patikában vény nélkül kapható. Nem drága.
2021. jan. 5. 08:51
 10/14 anonim ***** válasza:
72%
7-es Azért ezt gondold át .Ilyen-olyan áztatás, lábspray—hintőpor és társaik semmit sem értek ?
2021. jan. 5. 08:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!