Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Első menstruáció?

Pannaacs13 kérdése:

Első menstruáció?

Figyelt kérdés
16 éves vagyok és szerintem ma jött meg a menstruációm. Ebben nem vagyok őszíntén. Mikor elmentem wc-re véres volt az alsóneműm. Ennek ezt kéne jelentenie. De előtte nem éreztem semmi erre utalót, teljesen hirtelen jött. Valaki tud nekem segíteni?

2020. dec. 29. 23:55
 1/6 anonim válasza:
94%

Szia! Ez teljesen természetes. Lehet, hogy te ilyen könnyen túl leszel rajta mindig, lehet változó lesz és lehet, hogy csak most voltál ilyen könnyen túl rajta. Mivel nem vagyok lány, nem tudok több tippet adni, de biztosan lesz valaki még itt az oldalon, aki tud segíteni :D

Egyébként milyen segítséget szeretnél pontosan? Vagy csak arra voltál kíváncsi, hogy normális-e ez így?

2020. dec. 30. 00:21
 2/6 anonim ***** válasza:
94%

Igen, jelentkezhet így is, tipikus jelzőfájdalmak, és a többi kísérő tünet nélkül.

Lehet, hogy eleinte rendszertelen lesz, akár néhány alkalommal ki is maradhat, még az is normálisnak számít.

Mostantól mindig jó, ha hordasz magadnál egészségügyi csomagot. A legtutibb, ha van benne (vérzés)betét, netán néhány tampon, (vagy intim kehely) nedves törlő, intim törlőkendő, váltó fehérnemű, mert sosem lehet tudni.

Gondolom azt mondani sem kell, hogy ha már élsz szexuális életet, akkor védekezni kell. Nemcsak amiatt, hogy ne csússzon be nem kívánt gyermek, hanem azért is, hogy ne kapj el esetleg nemi betegségeket.

Tehát nem árt majd meglátogatni a nőgyógyászt (ha éppen nincs ciklusod), felíratni fogamzás gátlót. Ha nem akarod ezt, akkor is ajánlott az óvszer használata, a fent említett okok miatt, és persze, az antibébi sem azonnal hat.

((Az nem védekezés, hogy "idejében kihúztuk", és a naptár módszer sem az.))

Nem tudom, még mire lennél kíváncsi...

2020. dec. 30. 00:55
 3/6 Sssaszem ***** válasza:
93%
Nálam 10 évesen jött meg teljesen váratlanul a táborban, nem vettem észre csak azt, hogy megjött. Semmi előjele nem volt ennek a havimnak, hogy meg fog jönni. Nagyon megijedtem, hogy elvágtam a valamit, de elmagyarázta a gyerek felügyelő, hogy ez menstruáció.
2020. dec. 30. 09:22
 4/6 anonim ***** válasza:
89%

Szia, teljesen normális szerintem is. :)

Nálam sem volt semmi előjele, én először azt hittem, hogy hasmenésem volt és az az (nem piros volt, hanem barnás, meg is ijedtem, hogy akkor iskolába se mehetek mert beteg vagyok), de másnapra egyértelműen látszott, hogy piros. Igazából azóta én is hordok egy ,,készletet,, magammal (bár nekem max pár napos eltérések vannak csak, egyetlen egyszer volt egy hét még az elején meg stresszhelyzet miatt egyszer megint csak egy hetet késett később is).

Még egy tanács: emiatt ne kérj mindig felmentést testnevelésen majd, a mozgás csak segít, hogy fájdalommentesebb és gyorsabb legyen (persze ezalól kivétel, ha nagyon nagyon rosszul vagy, ritkán velem is előfordul, én többnyire nem érzek semmit, max az első napon görcsöl az alhasam).

2020. dec. 30. 11:12
 5/6 Sssaszem ***** válasza:
100%
Szerencsére a gyerekfelügyelő tanár Éva volt, elmagyarázta, hogy ez mitől van. Ez nem betegsége, hanem egy természetes dolog.
2020. dec. 30. 13:51
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

A 33%-os értékelőnek üzenem, aki végig "nem hasznos"-ozott mindenkit:

- Ezzel csak magadnak gyűjtöd a mínusz pontokat. Csak mondom. Bár valszeg ez nem érdekel.

- Amit leírtunk, az még a másik nemnek (külön nagyra értékelem az egyes válaszát, aki bár nem lány, mégis igyekezett segíteni) is hasznos. Tudom, neked nem.

- Remélem, most boldog vagy, és színt vihettünk az életedbe.

2020. dec. 30. 14:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!