Szeretnék átállni mosható betétre! milyen márkára érdemes "befektetnem"? hány darabra lenne szükségem?
Elég erős vérzésem van, 4-5 napig tart a menzeszem. Úgy hallottam/olvastam, hogy egészségesebb és nem utolsó sorban környezettudatosabb is a mosható/többször használatos menstruációs eszközök használata.
Világ életemben betét párti voltam, nem használtam soha tampont (csak egyszer próbáltam). Mivel elég sok, nagy mennyiségű nyák ürül ki egy-egy menzesz alatt, nem szeretnék kelyhet használni (a tampont is ezért nem használom).
Próbaként érdemes először AliExpress-ről rendelni pár darabot? Ahogy láttam, nagyjából egy -itthon beszerezhető, hazai márkától illetve "kézműves betét"- árából legalább 4 db-ot lehet a fenti oldalról rendelni.
Melyikkel érdemes kezdenem? Melyikre esküsztök? Van különbség a kínai és az itthoni között (tényleg annyival jobb az itthoni, drágább)?
"Úgy hallottam/olvastam, hogy egészségesebb és nem utolsó sorban környezettudatosabb is a mosható/többször használatos menstruációs eszközök használata."
honnan hallottad / olvastad?
Nem tudom mennyire lehet környezettudatosabb, mert a betétet az ember nem dobja a szennyesbe, hanem egyből kimossa. Mivel a véres betétet nem lehet a mosógépbe bedobni a többi szennyessel együtt, és 2-3 db betét miatt nem indítja el a mosógépet az ember, így marad a csapban kimosás. Ami nem kevés vízfogyasztással jár.
Bevallom én lány koromban használtam ilyen kimosható betétet azért mert csak a mosható betét, vagy a vatta volt. A legnagyobb találmánynak tartom az egyszer használatos betéteket. Mondom ezt úgy, hogy elmúltam 50 éves, és 6 napig van meg a menstruációm amiből az első 4 nap nagyon erős vérzéssel jár.
Amúgy miért nem lehet a véres betétet a többi ruhával együtt kimosni? Mármint én is gondolkozom a moshatón, elsősorban kényelem miatt, mert az összes eldobható nekem nagyon kényelmetlen.
De amúgy van valami konkrét oka, hogy miért nem lehet a mosógépben mosni, pl. többi fehérneműben? Vagy kicsit hidegvízbe beáztatni és utána bedobni a mosógépbe?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!