Iszonyatos hajhullás ellen mit lehet tenni?
22 éves vagyok, gyönyörű hajkoronám van (még) viszont kb 1 hónapja brutálisan hullik a hajam, és nekem eddig soha de soha nem hullott. Ha végigsimítom a hajam úgy 10-15 szál kijön az fix. Már tarthatatlan a lakásban is napomta kell porszívózni, arról nem is beszélve hogy minden ruhám/ágyneműm tiszta haj. Még a bugyimból is naponta 3-4 szálat szedek ki. Érthetetlen hogy kerül oda 🤦🏼♀️
Tudom hogy számos oka lehet, hormon, rossz táplálkozás, rossz fog, stressz, vitaminhiany stb.
Úgy érzem talán a stressz ami nálam mindig van, de az már évek óta szóval miért csak most kezdett el hullani ennyire?
Koffeines sampon plusz dm-es hajvitamin segíthet?
Szeretnék vérvételt is beiktatni amint lementek az ünnepek természetesen.
Köszönöm a segítséget, eléggé kétségbe vagyok esve.
U.i: a hajam nincs festve, kiengedve hordom
Mennyire, hosszú a hajad?
Hosszú haj esetén előfordulhat, hogy a hajhagymák, nem bírják a hajszál súlyát.Ilyenkor érdemes
akár8-10 centimétert, vissza vágatni.Ha ez a gond a hajhullás azonnal megszűnik.
Érdemes hajerősítő vitamint szedni.
Jó ötlet a vérvétel.
Szervezet belső gyulladása, esetleg pajzsmirigy.Egy vércukorszint mérés sem árt.
Jó tanács, hogy hajmosás után ne menj ki egy kis ideig.Várd meg amíg lehül a hajad.Vegyél sapkát.Lehet, hogy megfázott a hajad, úgy hogy észre se vetted
Igen, a sapkát is szerettem volna írni, hogy hordok rendszeresen :( anyum ezt nagyon belemveste 😂
Ajh most attol is félek kiderül valami szörnyű dolog, a vervetel kapcsan. Aztan majd szedhetek gyogyszereket vagy mutet vagy valami megnagyobb baj. Jaj
Ne gondolj a legrosszabbra.
De jó kizárni az ilyesmit.
a legnagyobb jóindulattal azt ajánlom hogy nagyon válogasd meg gondosan mit eszel mert bizonyos ételek építenek bizonyosak rombolnak, még a genetikai adottságunkon is tudnak kicsit változtatni. a haj proteinből épül fel tehát amit ajánlott enni sokat: csirkemell, csirkecomb is, tojás, hagyma, áfonya, lazac máj, hal, olajos magvak. amit nem ajánlott: cukros ételek, szénsavas üdítők, fehérkenyér.
egy másik praktika, fogj egy fej hagymát, vágj le belőle egy szeletet, azt dörzsöld bele a fejbőrödbe. a többit vágd fel és csinálj pörköltet vagy bármit vele. olcsó az biztos, enni meg kell :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!