Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Hány éves korban illedelmes...

Hány éves korban illedelmes elmenni nőgyógyászhoz?

Figyelt kérdés

Az lenne a kérdésem, hogy ti mikor mentetek el elsőnek? Szerintetek érdemes spirált felrakatni ennyi évesen úgy, hogy majd szeretnénk gyereket?

20l

2020. dec. 17. 14:44
 1/9 anonim ***** válasza:
7%

Ha nem vagy beteg, nem kell elmenned a dokihoz.

Először akkor voltam nőgyógyásznál, amikor a feleségem megkért kisérjem el. Váróban megvártam.

2020. dec. 17. 14:55
 2/9 anonim ***** válasza:
61%
Én 18 éves koromban voltam először, szűrővizsgálatra mentem.
2020. dec. 17. 14:58
 3/9 anonim válasza:
73%
Ha élsz már nemi életet, akkor évente egyszer elkell menni nőgyógyászhoz általános vizsgálatra, rákszűrésre.
2020. dec. 17. 15:11
 4/9 anonim ***** válasza:
82%
ha nemi életet élsz akkor évi 1x illik. meg akkor is ha panaszod van. a megfelelő fogamzásgátlási módszert pedig majd az orvosoddal meg tudod beszélni
2020. dec. 17. 15:53
 5/9 anonim ***** válasza:
29%

Ez az évente menni kell dolog egy marhaság: Három év az ajánlás problémamentesség esetén. A mostani szűrés teljesen elavult: 30% a fals negatív eredmény. A HPV szűrésre kell rámenni, 3-5 évente. És ezt nem én mondom, hanem szakember:

[link]

2020. dec. 17. 16:38
 6/9 anonim ***** válasza:
30%

A párom 15 éve nem volt, és kutya baja. Monogám élet, hormontartalmú gyógyszerek mellőzése és gyakorlatilag nincs miért menni. Túl van kicsit tolva ez az egész.

Betegség, terhesség az persze más.

2020. dec. 17. 16:41
 7/9 anonim ***** válasza:
70%

Ez nem illedelmeség kérdése...

Ez kb. mint a fogászat, amikor tüneted van, illetve ha nincs tüneted akkor is érdemes elmenni szűrővizsgálatra. Hogy milyen gyakran azt az orvossal kell megbeszelni, mert függ pl. hogy dohányzol, volt-e már rákos a családban, van-e más alapbetegséged stb.

2020. dec. 17. 16:51
 8/9 anonim ***** válasza:
20%
Kedves minuszoló(k); a cikket érdemes lenne elolvasni!
2020. dec. 17. 17:01
 9/9 anonim ***** válasza:
58%

Kedves Kérdező!

A nőgyógyászati szűrések minden évben indokoltak. Akkor is, ha úgy érzed, hogy nincsen semmi probléma. Jobb félni, mint megijedni. Hasonló fontosságú lehet még egy éves vérvételi vizsgálat, amely nagyon sokmindent kimutat. Ezt a házi orvosodnál tudsz kérni (beutaló).

További szép estét kívánok!

2021. jan. 9. 21:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!