Fájdalmas ciszta esetén érdemes felkeresni újra az orvost?
November 24-én voltan nőgyógyásznál, mert nagyon fáj a bal alhasi tájékon, illetve gyakran van vizelési ingerem, hasmenésem is van napi 1x. Egy akkor 37 mm-es cisztát talált a petefészkemben, de nem mondott rá semmi kezelést, csak hogy 3 hónap múlva menjek vissza. 30 ezer forintomba került..
Egy másik orvoshoz mennék, mert azóta is fájdalmaim vannak, ti mit tennétek így ünnepek előtt?
Volt már valaki hasonló helyzetben?
21L
Szia!
Igen, mindenképpen keress fel egy nőgyógyászt még az ünnepek előtt (akár másikat). Ha panaszokat okoz, ha növekszik (5 cm-től számít veszélyesnek), illetve ha nem tűnik el egy, két ciklus alatt, akkor mindenképpen csinálni kell vele valamit. Általában ez laparoszkópiás műtétet jelent.
Nekem 22 évesen tekeredett meg a 11,5 cm petefészek cisztám a kocsánya körül. Nem voltak előjelei, legalábbis én nem éreztem. Emlékszem, talán egyszer fájdult meg nagyon és kellett egy fél nap, hogy elmúljon, de nem gyanakodtam semmi rosszra akkoriban. Pokoli fájdalmaim voltak és sugárban elkezdtem hányni. Aztán, mikor már nem volt, mit kihánynom, csak öklendeztem, jajgattam. Nem bírtam egyenesen menni. Besétáltunk a kórházba, de út közben többször is le kellett ülnöm a földre, mert alig bírtam menni.
Borzalmas volt, még most is könnybe lábad a szemem, ha eszembe jut. Mivel nem műtöttek meg rögtön, csak 3 nap múlva, ezért elhalt a petefészkem. Nem hatottak a fájdalom csillapítók se.
Megelőzhető kett volna. Szóval, ha úgy érzed, valami nincs rendjén, inkább jelentkezz be még egy magánrendelésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!