Igaz, hogy az erős menstruációs görcsök hátterében pszichológiai dolgok is állhatnak?
Figyelt kérdés
Ezt ma olvastam valahol. Én egész gyerekkoromban azt láttam anyámtól, hogy mennyire szenved a menzesz miatt, volt hogy kórházba is került. Ezért örültem, mikor nekem 12 éves koromban megjött és semmi bajom nem volt, semmi görcs. De kb 14 éves korom óta az első napon iszonyatosan görcsölök, de nemcsak a hasam/derekam, hanem a fenekem és a combom is görcsben van. Semmi étvágyam nincs, hányingerem is szokott lenni, a hideg is ráz. Lehet azért vagyok én is ilyen rosszul, mert ezt láttam egész gyerekkoromban? Vagy genetika? Mert 14-15 éves koromig egy kicsit sem görcsöltem, akkor kezdődött, és azóta mindig.2020. nov. 28. 13:03
3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm az érdemi hozzászólásokat!
2020. nov. 28. 14:04
4/8 A kérdező kommentje:
Esetleg kifejteni nem lehetne?
2020. nov. 28. 14:04
5/8 anonim válasza:
Nekem igenis múlik azon, hogy mennyire stresszelek (több stressz -> erősebb görcs). De én a helyedben azért kivizsgáltatnám magam endometriózisra, mert gyakran az áll az erős görcsök hátterében.
6/8 A kérdező kommentje:
Rendben, szerintem elmegyek nőgyógyászhoz. Bár ha mozgok akkor szerencsére elmúlik egy idő után.
2020. nov. 28. 18:36
7/8 anonim válasza:
Nekem igen. Elmentem pszichológushoz és a terhesség miatti félelem miatt alakult ki (mikor először megjött akkor volt a szexuális felvilágosítás, hogy mostmár lehet gyerekem, de védekezzünk, egy fogamzásgátló nem fogamzásgátló stb).
Mostmár nem szokott fájni annyira, de a gyermek undorom nem tünt el teljesen.
8/8 anonim válasza:
Bármilyen fájdalom lehet pszichoszomatikus, de először mindig a testi okokat kell kivizsgáltatni, és csak ha minden vizsgálat negatív, akkor erre gondolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!