Rossz sorrendben vettem be 3 napon keresztül a Milligest fogamzásgátlót. Mit tegyek?
3 színű tabletta van, az első 6 sárga, utána
5 fehér, végül
10 zöld.
Az történt, hogy az első napon, mikor kezddni kellett volna a sárgákkal, a zölddel kezdtem, és ma, a harmadik után vettem észre, hogy rossz oldalról kezdtem el... Kérlek, aki tudja, mivel tudom orvosolni, azon túl, hogy ne legyek balfasz, írja le!
Nagyon köszönöm előre is!
Szedd be a 10 zöldet, utána vegyél elő egy új csomagot és abból is szedd be a 10 zöldet. Így valószínűleg nem lesz mellette áttöréses vérzésed és teherbe sem fogsz esni.
Utána tartsd meg a szokásos szünetet és kezdj el egy új levelet normálisan. (Így persze nyilván két levél narancs és fehér tablettái mennek a "kukába", de hát ez van.).
"Ő ismer téged".
Nem a beteget kell ehhez ismerni, hanem a tabletta működését és összetételét.
A zöld szemekben van a legnagyobb gesztagéntartalom, ami a vérzést akadályozza meg. Ha bevesz olyat, amiben alacsonyabb (ahogy a másik 2 színűben), akkor jó eséllyel vérzése fog jelentkezni.
Ezért javasoltam, hogy a zöldet szedje egész levél alatt. A terhesség ellen így is véd, hiszen az egyfázisú tabletták is így működnek, és jó eséllyel vérezni sem fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!