Miként hozható összefüggésbe szimmetrikus oldal (borda alatti) fájdalom és a női ciklus?
Majdnem 2 éve jelentkezett először olyan tünetem, hogy éles fájdalom hasított az oldalamba szimmetrikusan. Ez fokozatosan rosszabbodott, egyre gyakoribb volt, és egyre fájdalmasabb.
A végén már olyan szintű, hogy megmozdulni nem tudtam a fájdalomtól, és nagyon erős (vényköteles) fájdalomcsillapítót szedtem rá.
Egy idő után azonban összefüggésbe tudtam hozni a ciklusommal, ovulációs, és menstruációs időszakban jelentkezett, illetve akkor volt gyakori.
Nőgyógyászok mindig hülyén néztek rám, amikor ezt a kettőt összefüggésbe hoztam, szerintük semmi köze nem lehet a kettőnek egymáshoz. Természetesen voltak tippjeink a háziorvossal, pl. vesekő, ciszta stb. de egy nagyon alapos hasi ultrahang megcáfolt minket.
Végül az fájdalmas menstruációmra elkezdtem fogamzásgátlót szedni, immár harmadik hónapja. Mióta gyógyszert szedek, azóta ez a kétoldali fájdalom se jelentkezett többé.
Ez arra engedett következtetni, hogy a megfigyelésem a peteérési és mensi időszakkal nem tipp volt, hanem tény.
Szerintetek a két dolog miként állhat összefüggésbe egymással?
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!