Vérkép eredmény? (Synlab) Babatervezés?
Az alábbi értékeim lettek rosszak. Magán úton csináltattam, és nem tudom, hogy melyikkel érdemes orvoshoz fordulni.
ezeket jelölték:
C reaktív protein (CRP) 8 (ref.5 alatt kellene lennie)
Vas 5,9 (ref.10,7-32,2 )
Transzferrin szaturáció 9 (15-45%)
TSH 5,90 (ref. 0,550-4,7)
Anti TPO 59 (60 alatt kell lennie, ez határeset)
Endorkinológushoz be vagyok jelentkezve, október közepén megyek.
Olvasgattam, hogy a c reaktiv protein gyulladást jelez. Érdemes tovább vizsgálódni, vagy ez még nem magas érték?
Nem vagyok szakértő, de azért az látszik, hogy vasat érdemes lenne szedni. Ha babát terveztek, akkor egyébként is célszerű lenne valamilyen babatervezős vitamint elkezdeni, például a Femibiont.
A TSH kicsit magas, de biztosat akkor tudnék mondani, ha kértél volna FT3, illetve FT4 hormont is.
A CRP emelkedett szintje valamilyen gyulladásra utal, de hogy pontosan hol is lehet ez a gyulladás, azt ennyiből nem lehet megmondani.
Az endokrinológus jó ötlet. :)
Négyes vagyok.
Még annyit, hogy sok helyen 8 mg/l CRP még normálisnak számít, szóval szerintem ez az érték még elmegy. :)
4- kértem azokat is: Ezek az értékek: T4 12,8, t3 5,5
3-as nem értem mit szerettél volna :)
A háziorvosom nem épp a legjobb fej.. Jelen pillanatban nem fogad betegeket, csak telefonon. A Nagy rutint is vele szerettem volna felíratni, de a vírushelyzetre való tekintettel nem fogad...
Négyes vagyok.
Ezt nem háziorvossal kéne megbeszélni, hanem tényleg endokrinológussal. :) Ő fog tudni segíteni. :) Ő a jó döntés. :)
A TSH értékét egyébként sok minden befolyásolja. Stressz is okozhatja a magasabb szintjét.
Pajzsmiriggyel bibi van, nekem is ennyi volt kb. Fixen 3,5 alatt kell lennie, amíg be nem állította az endokrinológus nem is jött a baba. 1 nyár alatt sikerült belőni, mondta augusztusban,hogy most sikerülni fog, szeptemberben megfogant :)
ENDOKRINOLÓGUS amint lehet. Ne aggódj ez nem durva eltérés
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!