Akinek nincs peteérése az nem is menstruál?
igen, de gondoltam attól még hogy nincs peteérés, még lehet hormonoktól esetleg megduzzadt nyálkahártya, ami feloldódhat, de akkor nem.
Köszi
hát ez bonyolult de elvileg nem. mert: ugyanaz a hormon fogja beinditani a peteérést, mint ami hatására leválik a méhnyálkahártya ami okozza a menstruáciot.
nem a petét menstruáljuk ki 1ik kérdöznek válaszolva, mert az elsorvad ha nem termékenyül meg. mert ha megtermékenyül akkor az beágyazodok a méhlepénybe és az onnan nem jön le csaka kkor ha nem ágyazodott be semmi
Kérdés:
Minden menstruálás előtt van peteérés?
Válasz:
Nem mindig, még egészséges asszonyoknál sem, de rendes ciklusban a túlnyomó többségben van.
Dr. Nagy László
A méh nyálkahártya a ciklus alatt végig "vastagodik és érik". Ha elér egy bizonyos vastagságot (érettséget), akkor lelökődik: ez a menstruáció. Definíció szerűen menstruációról csak akkor beszélünk, ha a vérzést peteérés (ovuláció) előzte meg. Vérzés enélkül is lehet, ezt peteérés nélküli (anovulatios) ciklusnak nevezzük.
elözö vagyok:
csak azért kérdezem mert ugye a hipotalamuszban frh hatására fsh lesz igy a primér tüszö érik. a petefészekben a tüszöhámsejt ösztrögént termel aminek emelkedése gátolja a frh termelést, de fokozza az lrh termelését
Hülyeség!
vérzés akkor is van, csak nem olyan mint egy rendes menzesz során! nekem volt már olyan, hogy egyik másik hónapban kimaradt a peteérésem és olyankor kevesebb volt a vérzés és barnásabb, de mégis volt. aki tablettát szed, annak értelemszerűen nincs peteérése mégis minden tablettaszünetben van megvonásos vérzése!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!