Eltávolítható a petefészek komolyabb indok nélkül a páciens kérésére?
Lényeg: Tudom, hogy egy ilyen műtét végleges és visszafordíthatatlan, de én ezt szeretném, ha van rá esély. Szóval érdeklődnék, hogy lehetséges-e ez, akár külföldön is?
~~~~~~~~~~
Részletek: (ha érdekel)
Csak érdeklődöm, el tudom képzelni, hogy ha lehetséges is, nem TB támogatott és nagyon drága, mert fiatal vagyok és nincs gyerekem.
Egyedül lelkileg terhel a dolog, mivel olyan szinten félek a teherbeeséstől, hogy nem merek párkapcsolatot létesíteni. Amiben nem segít az, hogy PCOS-em van (policisztás ovárium szindróma, azaz rengeteg ciszta van a petefészkemen, amire féléve gyógyszereket szedek - bár nem használ). Emiatt a mentsruációm kiszámíthatatlan.
Ez még inkább akadályoz, hogy kapcsolatom legyen. Néha akár félévig vagy egy évig nincs menszeszem, máskor meg 2 hónapon keresztül folyamatosan megvan. Az első és utolsó kapcsolatom (14 évesen) csak a terhességtesztekről szólt, és ez a stressz a kapcsolat rovására ment, hiába a tudat, hogy védekeztünk.
Köszönöm a segítséget!
23/L
PCOS-em van és amúgy nőgyógyász vagyok. A mechanizmusával tisztában vagyok. Ahogy azzal is, hogy a fogamzásgátló nem magát a PCOS-t szünteti meg, hanem csak kezeli a tüneteket. Csinál egy normális -valójában mű- ciklust, így nincs olyan probléma, hogy 3 hónapig nincs vérzésed, aztán meg 3 hétig igen. Ráadásul napra pontosan tudod, hogy mikor fog jelentkezni a megvonásos vérzés. Értelemszerűen teherbe sem fogsz esni, hiszen fogamzásgátló. Ráadásul a tesztoszteronszintet is csökkenti, így szőrösödésen, aknékon is javít, ha van egyáltalán. A hosszú távú előnyei közé pedig odatehető, hogy a -PCOS-ben egyébként az átlagnál gyakrabban előforduló- méhtestrák ellen is véd.
Nem az okot kezeli, az tény, azonban a felsorolt problémákat igen is megoldja. Évek óta szedem emiatt én is. Mert sem a diéta, sem a Metformin, sem a D-vitamin, sem az Inofolic, semmi nem segített. Így maradt ez addig, míg gyereket nem akarok.
Nem is értem azt a baromságot, hogy napi kettőt szedjél. Miért kellene kettőt szedni? És mi történt, mikor rendesen napi egyet szedtél? Egyáltalán meddig próbáltad?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!