Én boríthattam fel a ciklusom, vagy betegség tünete lehet?
Legalább 3 hete rajtam van a PMS. Amúgy nem pontos a ciklusom, de ha előjelei vannak, akkor mindig megjön 10 napon, max 2 héten belül. Szóval már nagyon úgy éreztem, hogy bármelyik pillanatban megjöhet, de a hosszúhétvégén nyaralni voltam, és a kánikulában nem szerettem volna kihagyni a strandot. 20.-án bevettem 1000 mg C-vitamint, 21.-én 1500-at és 22-én 500-at, valamint ez alatt a 3 nap alatt egy kis progeszteronos krémet is kentem magamra, hogy ezzel kissé eltoljam a menzeszt. Nos annyira eltoltam, hogy azóta se jött meg, de sokszor görcsöl a hasam, nem vagyok túl jól, az utóbbi napokban erős hidegrázások is rám jöttem. Néha oldalt a petefészeknél erősen belenyilal.
Azért is aggódom, mert múltkor nem lett jó a citológiám, amire kaptam kezelést, de az újabb lelet még nincs meg. Ha meglesz, akkor megyek vissza a dokihoz.
Lehetnek ezek méhnyakrák korai tünetei?
Vagy a 2 és fél napos C-vitamin, progeszteron kezeléssel ennyire tönkrevágtam a hormomrendszerem?
Terhes egészen biztosan nem lehetek.
Mit tudnék csinálni, amíg nem jutok el orvoshoz, nem lesz meg a lelet?
Progeszteron. Az hormon. Gyógynövényekben nincs benne!
Vagy pedig nem progeszteronos volt...
Ha volt benne hatóanyag, akkor hülyeség volt használni.
Ha nincs benne, akkor meg minek? 🤪
A ciklus második felében használom, mert eddig rendszeresebbé tette a ciklusom, kicsit enyhített a görcsökön, valamint az asztmás tüneteken, eredetileg elsősorban arra vettem.
Olvastam, hogy pár nappal el lehet halasztani a menstruáció időpontját szükség esetén. Az orvos is írhat fel erre a célra progeszteron tablettát kérésre. Azt gondoltam, ez kevésbé drasztikus, mint egy progeszteron tabletta, és 2-3 nappal gond nélkül elhalaszthatom a menzeszem. De balul sült el. Azóta se jött meg. Vagy ha nem emiatt van, akkor nem tudom, mi bajom lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!