Fogyózás, rengeteg edzés és stresszelés miatt több mint fél éve nem jön meg. A menstruáció beindítására alkalmas a Premens gyógyszer, vagy hormonális módon (is) bele kell avatkozni? 16L
12 éves korom óta menstruálok, már az első után beállt, mindig napra pontosan érkezett. (Ez az oka annak, hogy akkor sem vezettem naptárat, amikor kellett volna:/ )
Tavaly szeptembertől kezdve elkezdtem fogyókúrázni, többet edzeni és egyszercsak azt vettem észre, hogy egy ideje nem jön meg. November óta talán 2-3szor jött meg, a legutolsó május végén volt.
Bevallom halogattam az orvost, mert a hasonló utat már kijárt ismerőseim megnyugtattak, hogy a sok stressz, edzés, diétázás miatt ez még normális, és mivel stagnál a súlyom és láthatóan lelkileg is jobban vagyok hamarosan meg kell jönnie...
A múlthéten jelentkeztek is a szokásos tünetek enyhe fejfájás és alhasi görcsök, de csak ilyen sötét barnás-feketés valami jött ki. Nagyon örültem neki, hátha átcsap vérzésbe, de sajnos ez nem történt meg így most mégjobban aggódok.
Gyógyszerészek javaslatára elkezdtem a Premenset szedni, mert mindenki akivel beszéltem azon a véleményen van, hogy MÉG nem kell hormonálisan beleavatkozni.
Van akin hasonló esetben segített a Premens? Normális, ha a korábbi diéta és a sok stressz miatt még mindig nem jön meg?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!