Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Szerintetek mennyire kell...

Szerintetek mennyire kell komolyan venni az áll szőrösödését?

Figyelt kérdés

33 éves vagyok, 3 gyerekes anyuka. Sosem volt arra utaló jel, hogy hormonzavaros lennék, max a mindig is erős szőrzetem (lábszár, combhajlat, szeméremtest, hónalj, szemöldök, de pl a karomon, combomon nincs szőr).

Az elmúlt 5-6 évben tűnt fel az államon pár pihe, majd pár vastag szőrszál, összesen most úgy 10 szál van, amiből nem látszik mindig az összes (kitépem, amint meg tudom fogni csipesszel), így a pontos számot nem tudom. Bajusznál is van erősebb szál, de azt is csipeszezem ki. Oldalt pajesznál nincsen. Csak állcsúcs és bajusz tájékon.

Az elmúlt években a lábamon is sűrűbb és erősebb a szőr, gyorsan nő. Terhesen ez a jelenség alábbhagy, alig volt szőröm.

Az arcomon nagyon zavar, sehova nem mehetek csipesz nélkül, napi szinten néznem kell a szálakat, a testem többi részén naponta leborotválom, különben látszana a borosta.

Epilatorral kiszedve is csak 1 hetet nyerek, mert ugye nem egyszerre nő ki és mindig van új. Amellett amit kitépett a gép. Így az is egy macera.

Menjek ezzel orvoshoz, vagy csak kinevet?

Ha ez számít, 54 kiló vagyok, normál bőr, semmi más tünetem nincsen hormonra, nem izzadok, nem vagyok rosszul.

Van még itt olyan, mint én? Ti mit kezdtek az arcon lévő szálakkal?

2020. aug. 12. 16:51
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nincs sok, úgyhogy csipeszelek. Nincs hormon problémám, 45 vagyok, nem tudom mióta van, de a 20-as éveim elején már biztos volt.
2020. aug. 12. 17:36
 2/6 anonim ***** válasza:
Ha van bármi más hormonra utaló jel, mint menstruációs zavar, fáradékonzság, bőrproblémák, súlyváltozás, stb. mindenképpen. Érdemes ezek nélkül is megemlíteni a háziorvosodnak aki továbbutalhat endokrinológushoz a belátása szerint.
2020. aug. 12. 18:04
 3/6 A kérdező kommentje:

A háziorvosom rémes :)

Nincs más tünetem.

Egyszer lehet, hogy elmegyek egy magán endóshoz, de gyűjtöm a bátorságot...

2020. aug. 12. 18:12
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Nekem PCOS-em van és nekem is szőrös az arcom. Én néha megyek kozmetikushoz tűs epilálásra, az örökre eltünteti a szálakat (de aztán idővel jönnek újak). Amúgy az állon és a szemöldöknél csipesszel szedem, a bajszomat gyantázom. Ismerős ajánlott egyszer egy mini, arcra való epilálót, annak az lenne az előnye, hogy sokkal gyorsabb, mint csipesszel, de én még nem próbáltam ki. Nekem lábon bevált a házi IPL és a borotva kombináció. Az IPL baromi sokáig tart, de nem kell gyakran csinálni.

Nem tudom, hogy orvos foglalkozna-e vele, velem is csak azért foglalkoztak, mert nem jött meg rendesen, a szőrnövekedéssel nem csináltak semmit. De én nem is akarok erre gyógyszert szedni, elvagyok a csipesszel meg a gyantával. Viszont ha zavarna, én elmennék orvoshoz, hátha tudnak valamit csinálni, engem lelkileg nem viselne meg, ha kinevet az orvos, max. időpocsékolás, ha nem csinálnak semmit.

2020. aug. 12. 18:14
 5/6 A kérdező kommentje:

Szia utolsó,

Az IPL milyen? Mennyi ideig nem nő ki a szőr? Milyen készüléked van? Fáj?

2020. aug. 13. 08:06
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Philips Lumea Advanced-om van. Úgy működik, hogy eleinte borotválkozás után kéthetente kell használni (epilálni nem szabad, a szőröknek benn kell lenniük a bőrben), először nincs semmi különbség, de 2-3 hónap alatt eltűnnek a szőrök. Utána már elég kéthavonta csinálni. Elvileg két hónap múlva nő vissza szőr, de nem egyszerre az összes, pár hónapig még sokkal jobb a helyzet, mint előtte. Amiket írtam, körülbelüli számok, minden testrészen kicsit máshogy van, meg biztos minden embernél is.

A fény erősségét be kell állítani, nem kell hogy fájjon. Néha érzékenyebb területeken kicsit fáj, akkor lejjebb veszem az erősséget.

A hátrány az az, hogy nagy területen végigmenni nagyon unalmas.

2020. aug. 13. 21:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!