Fogamzásgátlás úgy,hogy még van tejem?
Már 2hete nem szoptatom a lányom,viszont még van egy kevés tejem,naponta kifejek 20mlt hogy ne legyen kényelmetlen érzés..
Írt fel a nőgyógyászom rá gyógyszert,hogy elmenjen a tej,viszont csak itthon vettem észre,hogy mit és allergiás vagyok rá,így nyilván nem fogom beszedni.
Írt fel fogamzásgátlót is,de mondta,hogy majd a menstruáció első napján kezdjem el szedni,de addig ne ameddig van tejem.
Ezt nem értem,és nemis kérdeztem rá,hogy miért,egyébként sem mondaná,annyira kedves..
Voltatok hasonló helyzetben? Mit tegyek most?
Mekkora a babád, hogy abbahagyod a szoptatást, miközben van tejed? (Ez csak kíváncsiság)
Kérdésedre válaszolva, én még szoptatok, és szedek fogamzásgátlót. Nekem Slina-t írt fel az orvosom. De ilyen még az Azalia is, amit lehet szedni. Ezeknél nem kell megvárni a menstruációt. A Slinda betegtájékoztatójában is benne van, hogy szülés után bármikor el lehet kezdeni szedni. És a dokim is ezt mondta, szedem is azóta. A tej termelést viszont nem befojásolja, elapadni nem fog tőle.
Viszont ha fejed, azzal stimulálod a melled a tej termelésre.. szerintem azt felejtsd el.
5és fél hónapos a babám,1hónapja nem kap anyatejet.
Nem kért belőle,ezért döntöttem úgy,hogy abba hagyom a szoptatást.
Már csak nagyon minimális tejem van.
Következő menstruációig talán elis apad :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!