Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Ez el fog múlni?

Ez el fog múlni?

Figyelt kérdés

Elkezdtem bőrgyógyász által ajánlott erős krémeket használni (Effezel, Finacea, Alksebor), de olyan, mintha rosszabb lenne a bőröm tőle. Azt mondták, 2 hét mire megszokja a bőröm, de nagyon rossz, ami most van; fáj, gyulladt, viszket, száraz, sokkal több pattanás nőtt. Ezelőtt is voltak gyulladt, fájdalmas pattanásaim, de most jóval több lett. Ajánlottak még egy fényvédőt is (La Roche-Posay aknés bőrre való) ami meg nagyon csípi a bőrömet, pedig ez csak sima gyógyszertári fényvédő (ez lehet csak azért, mert ezek krémek kiszárítják a bőrömet). Nem tudom, hogy most azért rosszabb a helyzet, mert nincs hozzászokva ehhez a bőröm vagy mert csak nem bírja.

(Amúgy az érendemen sokat változtattam, de az nagyon nem segített elmulasztani, inkább csak megelőztem az ennél is több pattanást. 18 éves vagyok, és most lett ilyen durva a bőröm, eddig csak pár darab volt. Ciklusom nincs beállva, ritkábban jön meg, mint az átlag. Felírt a nőgyógyász fogamzásgátlót az aknéra [Diane], de félek tőle, magamtól sose akartam volna szedni ilyet. Akné elleni gyógyszert nem szedhetek, nem engedik a szüleim, mert veszélyes. Muszáj kezdeni vele valamit, mert már így is heges marad, és úgy érzem, bármennyire is lehetnék boldog, ez nem engedi, rossz a közérzetem tőle, és nem akarok emberek közé menni. Ezeket nem sajnáltatásból írom, nem akarom, hogy sajnáljanak.)

2020. júl. 27. 22:15
 1/2 anonim ***** válasza:
Most kiirtad megint a kérdésed? Használd amit a bőrgyógyász felírt, el is mondták h két hét míg megszokja a bőröd, csodát ne várj három nap alatt, Bem lesz kevesebb pattanásod és az elején normális az is ha kicsit több. En meg mindig nem javaslom a fogamzasgatlot de mint az előző kérdésben is kifejtette D mar a szüleid nem engednek mást, akkor mi a kérdés? Használd amit a doki mondott és a szüleid is megengednek és legyél türelmes
2020. júl. 27. 22:34
 2/2 anonim ***** válasza:
Egyébként 18 éves vagy, tehát donthetsz úgy h akne elleni gyógyszert szedsz és kész. És hidd el jobban is jársz, mert azt csak pár hónapig szeded, cserébe minden pattanás de meg az utána levő foltok is eltűnnek az egész testedrol. Nekem borzasztó aknés bőröm volt az arcomtol a derekamig, akne elleni gyógyszert szedtem és azóta nyoma sincs, de egyetlen heg és semmi nem maradt. Hidd el h nem írjál fel ha nem nagyon-nagyon szükséges
2020. júl. 27. 22:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!