Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » PCOS vagy a serdülő kor?

PCOS vagy a serdülő kor?

Figyelt kérdés
16 éves lány vagyok és mióta hallottam PCOS betegségről és diagnosztizáltam magamon két tünetet azóta nagyon félek. Ez a két tünet a pattanásos arcbőr és, hogy sötét szőr borítja szinte az egész testemet. Illetve nem vagyok elhízva, de ha felszalad egy pici, akkor az a hasamra. Beszéltem erről anyukámnak, de ő azt mondta, hogy a serdülő kor miatt van és idővel majd változik és hogy fölösleges emiatt orvoshoz szaladni. Azt tudni kell rólam, hogy nagyon túlparázom az ilyen dolgokat. Sokat olvastam utánna, de semmi egyéb erre a betegségre utaló dolgot nem diagnosztizáltam, de azt is írták, hogy az első tünetek már serdülőkorban jelentkezhetnek. A menstruációm rendszeres, fél éve voltam vérvételen, ott a cukor szintem kicsit magas volt, azzal elmentünk a házi orvoshoz és azt mondta, hogy ez az izgalmi állapot (első vérvétel volt) miatt ilyen szóval nem kell aggódnom. A testmagaságom átlagos és a születési súlyom is az volt. Érdekelne a ti véleménytek erről!

2020. júl. 18. 10:19
 1/6 A kérdező kommentje:
Azt még elfelejtettem, hogy rendszeresen mozgok és figyelek a táplálkozásra is! Illetve az még kérdés, hogy egyedül elmehetek e orvoshoz, hogy kivizsgáljon?
2020. júl. 18. 10:34
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Semmi bajod :)

Elmehetsz egyedül is.

Ha már nem vagy szűz, esetleg kérd meg hogy nézzen meg hüvelyi ultrahangon, ott majd megmutogatja neked, és látni fogod, hogy minden szuper állapotban van ls nincs miért aggódnod.

2020. júl. 18. 10:38
 3/6 anonim ***** válasza:

Kimondottan inzulin vizsgálatra kérjetek beutalót.

Ugyanis a PCOS párban jár az IR-el.A kezeletlen IR okozza a PCOS csak régen ezt nem tudták, mert még nem ismerték fel.

2020. júl. 18. 10:41
 4/6 A kérdező kommentje:
Szűz vagyok még!
2020. júl. 18. 10:49
 5/6 anonim ***** válasza:
51%
Hipochonder vagy, minden amit leírtál teljesen normális a korodban. Nőgyógyászhoz mehetsz egyedül, tini ambulanciák is vannak, ahol gyerekeket vizsgálnak.
2020. júl. 18. 10:56
 6/6 anonim ***** válasza:

Az hogy pattanásos vagy, az normális, a szőrösödés nem feltétlenül. Nem minden PCOS-esnek van problémája a vércukor- vagy az inzulinszinttel, szóval az nem elég a diagnózishoz. De ha diagnosztizálnak PCOS-sel, akkor viszont mindenképp meg kell nézetni. A diagnózishoz nőgyógyászati vizsgálat kell, plusz vérvétel a hormonszintek meghatározásához. Én is szűz voltam, amikor diagnosztizáltak vele, és hasi ultrahangon is látszottak a ciszták.

Amúgy nem kell nagyon félned, egyáltalán nem is biztos, hogy beteg vagy, de ha igen, akkor is együtt lehet élni ezzel a betegséggel :) Ha rendszeresen mozogsz és egészségesen eszel, akkor már úgyis jó úton vagy :)

2020. júl. 18. 11:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!