Yasminelle fogamzásgátló és megszakítás?
Figyelt kérdés
4 évig szedtem Yasminelle fogamzásgátlót és abbahagytam 3 hónapra (úgy olvastam sok helyen hogy több év után érdemes egy szünetet tartani benne). Orvosi konzultáció után újra elkezdtem szedni ugyanezt. A betegtájékoztató szerint ha a mensi 1.napján kezdem, akkor azonnal véd. Az első héten végig gumit használtunk pluszban a párommal, viszont a 2.héten 2x megszakítással csináltuk. Így szerintetek ez baj? Nyilván gondolom nem írnak hülyeséget a betegtájékoztatóba, illetve évekig jó volt ez a gyógyszer, viszont mégis aggódom egy kicsit, hogy nem feltétlenül volt így helyes.2020. júl. 16. 16:07
1/3 anonim válasza:
Olyan nincs, hogy azonnal véd. Biztos jól olvastad? :O
2/3 A kérdező kommentje:
"Mikor kezdheti el az első csomag szedését?
Ha nem használt hormontartalmú fogamzásgátlót az előző hónapban
A Yasminelle szedését a ciklus első napján (azaz a menstruáció első napján) kezdje el. Ha az első napon kezdi a szedést, már azonnal védett a terhességgel szemben.
Elkezdheti a szedést a ciklus 2-5. napján is, de ebben az esetben az első 7 napon kiegészítő védekezést (például óvszert) kell alkalmaznia." Ez van a leírásban.
2020. júl. 16. 16:23
3/3 anonim válasza:
Szerintem nem lesz gond, elvileg véd az első naptól. A biztonság kedvéért szokták mondani, hogy szedj végig egy levelet. Egy hónapot mi is vártunk, az orvosom javaslatára. Viszont az utolsó pár szemnél már nem volt óvszer, csak megszakítás. Nem lett semmi gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!