Roxanelle tablettánál okozhat valami szövődményt/ mellékhatást ha szünet nélkül szedem az aktív tablettákat (A többi lent )?
Semmi komoly bajod nem lesz tőle. Maximum pecsételő vagy áttöréses vérzés lép fel.
Én mást szedek, de alapból 2-3 havonta tartok csak szünetet. Orvos vagyok egyébként, szóval tudom hogy működik a tabletta. Mivel leállítja a ciklust, a vérzés pedig csak a tabletta megvonása miatt van, a szervezetnek fullra mindegy, hogy 21 vagy 50 napig szeded. Pont ugyanannyira káros hosszabb ciklusokban szedni, mint amennyire alapvetően a tablettaszedés káros. Igazából a szünetet is csak azért tettek bele, mert a nők igénylik a "menzeszt", mert abból tudják, hogy nincs terhesség. Amerikában pl. kifejezetten kedvelt az elnyújtott ciklusú tabletta, ahol csak 3 havonta van vérzés, itthon meg hiába létezik ilyen, a nők ódzkodnak tőle. Pedig a hatásfoka is jobb, mivel a szünet előtti és utáni egy hét veszélyes a kihagyás szempontjából, így 3 hét szedés alatt 2 hét kritikus, míg hosszú szedés ciklus esetén mondjuk csak 9 hétből 2.
Nekem egyébként sosem volt sem áttöréses, sem pecsételő verzesem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!