16 évesen lehet mellrák? Egyik nap észrevettem egy kemény, ovális, elmozdítható csomót a mellemben. Másnap alatta észrevettem egy kis horpadást, ami felemelt kézzel kevésbé látszik.
Úgy meg hozzateszem:
16 vagyok
A csaladban messze felmenoleg senki nem volt semmilyen rákos
Rengeteget edzek
SOHA nem cigiztem
Nem iszok alkoholt
Vékony és magas testalkatom van
A szuleim szerint nem ilyen a genetikam...de félek nagyon!
A szüleid nem orvosok feltételezhetően és mi sem vagyunk azok pláne nem láthatlanban
Menj el nőgyógyászhoz minél hamarabb ezzel mert ha korai rákos elváltozás azt még ki tudják operálni de ha már áttétes lesz a rákos csomó mert húzod az időt, akkor aztán szabhatod
Ahogy írták előttem is nem vagyunk orvosok csak tanácsot tudunk adni.
Menj el orvoshoz és vizsgáltasd ki.
Kedves Kérdező!
Egyáltalán ne stresszeld magad, az a legmegfelelőbb, ha első körben a házi orvosoddal beszélsz. Serdülő korban vagy, ilyenkor az a leggyakoribb, ha a mell tájékán megjelennek apró ciszták, amik fel is szívódnak menzesz során. Ez egy természetes állapot. Ha beszélsz a házi orvosoddal, akkor mindenképpen említsd meg neki, hogy félsz tőle, hogy valami nincs rendben, így szeretnél vizsgálatot kérni. Mivel fiatal vagy, ezért nem mammográfiára küldenek, hanem mell ultrahangra, ami egyáltalán nem fáj egyébként. Teljesen átvizsgálják a melledet, majd ott helyben meg is tudod, hogy mi a helyzet vele. Lehetséges, hogy kóros betegségek nem válogatnak, de az nem jelenti azt, hogy mindenképpen nagy probléma van. Sokszor én is pánikolok, mivel fél évente járok a cisztáim miatt mell ultrahangra, de így 23 évesen is azt tudom mondani, hogy normális, ha a ciszták jönnek és mennek, rengeteg orvossal beszéltem már ezzel kapcsolatban, teljesen tapasztalatból beszélek. Szóval mindene előtt nyugodj meg, és konzultálj a házi orvosoddal!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!