Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mit mondjak a háziorvosnak?

Mit mondjak a háziorvosnak?

Figyelt kérdés

Mondjuk eleve nem is tudom, hogy ilyen helyzetben mit szólna, ha én teljes vérvizsgálatot szeretnék kérni, meg vércukor mérést, pajzsmirigy is nézet ék stb.

Amúgy is szerintem van valami hormon problémám is. Vagy nem tudom. 2. Szülésem óta rendszertelen a menzeszem, tiszta pattanásos az arcom is. Izzadósabb lettem, a hajamat minden nap moshatnám. A kilók se fel se le.

Voltam nőgyógyász áll, azt mondta míg szoptatok addig ez előfordul stb. Mert ugye az befolyásolja. De már 2 hónapja nem szoptatok. És még mindig ez van. Tudom. Idő míg visszáll minden. Meg most kezdtem el egy hete futni stb. Tudom ennek is idő kell, hogy beindítson mindent.

De pl az arcomon se múlnak a pattanások. A mensim is az előző hónapban később jött most előbb 1-2 nappal. Tudom ezek még nem sokak. De nekem igen, hogy eddig perce pontosan jött meg.

Szóval a kérdésem az volna, ha felhívom a háziorvosom. Elég ha ezeket elmondom, és hogy szeretnék pl pajzsmirigy vizsgálatot stb?

2020. jún. 29. 12:56
 1/3 anonim ***** válasza:

Igen, nálunk legalábbis ha mégkérjük a dokit, akkor szokott adni.

Kérj beutalót endrokronológiára. Ott az ilyen hormonnal kapcsolatos dolgokat vizsgálják.

2020. jún. 29. 13:02
 2/3 anonim ***** válasza:

Te ismered az orvosod. Van aki ugrik arra, hogy ha egy beteg konkrétan megmondja, hogy mit írjon fel neki és hova küldje. És kiakad, hogy a beteg saját magát diagnosztizálja.

Ha normális akkor biztosan segít kitalálni valamit vagy ad beutalót endokrinológiára, ha kell.

De pl. ilyen 1-2 napos késések tényleg semmit sem jelentenek. Ez tök normális.

2020. jún. 29. 13:04
 3/3 anonim ***** válasza:
Háziorvos csak TSH-t tud nézetni, ami kevés. Endokrinológiára lesz vagy 4-5 hónap jó esetben mire bekerülsz. Mérlegelj!
2020. jún. 29. 13:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!